campagne

Luxe achter de limes

Campagne van 1 januari 2023 t/m 30 juni 2023

Het Rijk van Nijmegen en met name de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen hebben veel plekken waar die Romeinse historie op een of andere manier tastbaar is. Een deel van deze gemeenten hebben al eerder de krachten gebundeld en met elkaar het project ‘Luxe achter de Limes’ ontwikkeld. Dat bestond uit een app, een fietsroute, drukwerk en een communicatiecampagne. De producten zijn na zo’n vijf jaar verouderd en vragen om een heroriëntatie.


Op tal van plekken zijn de afgelopen tien à twintig jaar toeristische markeringen verschenen, informatiepanelen geplaatst, spannende geschiedenis-luisterverhalen uitgebracht, Romeinse artefacten in musea opgenomen, replica’s van Romeinse voorwerpen gemaakt en een reeks aan Romeinse evenementen gehouden. Ook is er een luxe-achter-de-limes-fietsroute die een presentatie op visitnijmegen.com heeft.


Heroriëntatie
Om de routes langs het Romeinse product in het Rijk van Nijmegen op het netvlies van eigen bewoners en potentiële bezoekers te houden is er een plan opgesteld. Dit komt neer op twee belangrijke acties:

  1. Aanpassen van de fietsroute door het door alle vijf de gemeenten te laten lopen. Het worden twee fietsroutes/lussen (bijvoorbeeld Luxe achter de Limes – West en Luxe achter de Limes – Oost). Deze vernieuwde route wordt ook gepresenteerd op visitnijmegen.com en de route-drukwerken.
  2. Vermarkten van de vernieuwde routes. Dit doen we door deelname aan de Izi-routeapp, het inkopen van media bij derden, een social media campagne en de inzet van een influencer.

Begin 2023 start de routeontwikkeling en in het voorjaar de marketingcommunicatie. Medio 2023 zal deze campagne afgerond zijn.

Hester van Dalen

Campagne marketeer

De marketingwereld verandert continu, vooral online. Als campagne marketeer gaat mijn hart daarvan sneller kloppen! Kansen spotten om onze regio’s nog beter op de kaart te zetten, dat is waar ik energie van krijg. Teamspirit is voor mij erg belangrijk en successen mogen gevierd worden!