Drukteradar

Drukteradar voor een beter bestemmingsmanagement

Wij geloven dat inzicht in druk­te en inzicht in de bezoeker geen tijdelijke behoefte is, maar een be­langrijke stap in een betere spreiding van bezoek op jouw locatie en in de vrije tijd en ruimte in onze mooie regio. Hiermee is de drukteradar een belangrijk middel binnen bestemmingsmanagement.

In de zomerperiode zijn bepaalde toeristische plekken in onze regio erg populair. Dit is met name het geval op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals wandel en fietspaden, recreatiegebieden en binnensteden. De drukteradar bied de inwoner en bezoeker van onze regio’s, op een laagdrempelige manier, inzicht in de actuele drukte en in alternatieve locaties om de drukte te kunnen ontlopen. Zo kan iedereen genieten van de rust en de ruimte in de natuur en in steden op de manier dat zij dat prettig vinden.

De ontwikkelingen

In juni 2021 lanceerden wij de drukteradar, een vervolg op de internationale, prijswinnende monitor bezoekersdrukte uit 2020.

Van 8 juli tot en met 22 september 2021 hebben we – samen met onze partners – de drukteradar onder de aandacht gebracht onder inwoners en bezoekers van de Veluwe, regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. En met succes! Ruim 46.000 online bezoekers raadpleegde de drukteradar, goed voor meer dan 76.500 paginaweergaven.

Van mei t/m augustus 2022 laat de drukteradar weer live data zien! Zo kunnen inwoners en bezoekers direct inzicht krijgen in de drukte op de betreffende locatie op dat moment en wat het toeristisch aanbod in de buurt is voor als ze alternatieven zoeken. Zo kunnen zij de regio ontspannen beleven!

De drukteradar is online te vinden op websites van toeristische ondernemers, mediapartners zoals de Stentor, De Gelderlander en Omroep Gelderland en natuurlijk onze eigen toeristische kanalen.

Vraag de drukteradar aan

Het is ook mogelijk om de drukteradar op jouw communicatiekanalen te ontsluiten.

Meld je aan

Vragen?

Voor vragen over de drukteradar kan je terecht bij onze accountmanagers of PR adviseurs.

Ga naar contact

Drukteradar in de media

De drukteradar komt regelmatig in de media. Houd onze LinkedIn pagina in de gaten.

Volg ons

Via LinkedIn