5 tips om je evenement gratis te promoten

Na een lange tijd is er door de komende versoepelingen meer mogelijk op het gebied van evenementen. Staat er bij jou de organisatie van een rondleiding, festival, tentoonstelling of een ander evenement op de planning? Dan wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen daarvan op de hoogte zijn. Een uitgebreide marketingcampagne neemt al snel een flinke hap uit je budget, maar er zijn ook opties om je activiteit gratis onder de aandacht te brengen. Hieronder vind je onze 5 tips voor gratis eventpromotie.

 1. Kom in de krant

Als je een grote, brede doelgroep over je evenement wil informeren, dan zijn de krant of de regionale huis-en-huis-bladen daarvoor perfect kanalen. Om een item te krijgen in zulke drukwerken te komen verstuur je een persbericht, waarin je vertelt over de wie/wat/waar van je activiteit, maar ook goed uitlegt waarom het evenement bijzonder is. Is een kunstwerk bijvoorbeeld voor het eerst publiekelijk te zien of organiseer je een pop-up diner in het kader van de Nationale Week Zonder Vlees? Leg daar dan de nadruk op. Let erop dat je bericht een-op-een kan worden overgenomen (schrijf dus niet in de wij-vorm!). Het meesturen van een mooie foto vergroot de kans dat je bericht wordt geplaatst.

Een huis-aan-huis krant heeft al snel een oplage van 10.000 tot 100.000 stuks, dus met een goed persbericht kun je ontzettend veel mensen bereiken. Denk bij het samenstellen van je verzendlijst naast kranten ook aan regionale radio en TV-zenders of relevante websites en blogs. Veel steden en gemeentes hebben bijvoorbeeld een website die zich richt op cultuur en voor een tentoonstelling met foto’s van de Tweede Wereldoorlog kun je bijvoorbeeld ook landelijke fotografie- en geschiedeniswebsites benaderen.

Bekijk ook ons artikel met tips voor gratis publiciteit. 

Kristen Vink

Content Marketeer

Laten zien hoe veelzijdig onze regio's zijn: dat is wat ik als content marketeer graag doe. Door te inspireren met mooie beelden, pakkende teksten en vernieuwende campagnes zodat je zin krijgt om zelf je spullen te pakken en op pad te gaan!

Gerelateerde berichten

 • Krokusvakantie 2024 in cijfers

  Krokusvakantie 2024 in cijfers

 • Drukte weten? Drukte meten!
  Nieuws

  Drukte weten? Drukte meten!

 • Update kerncijfers Arnhem Nijmegen
  Nieuws

  Update kerncijfers Arnhem Nijmegen