Wie zijn wij?

Groeien met hart voor onze mooie streek! 

De bezoekerseconomie in onze regio is sterk en veerkrachtig en dat is goed voor de brede welvaart in onze regio want bezoekers en hun bestedingen dragen bij aan werkgelegenheid, leefbaarheid en economie. Maar het vergt ook een andere denkwijze over hoe om te gaan met gevolgen van bezoek voor inwoners en de kwetsbare natuur. En vooral: over het creëren van een meer duurzame balans, zodat er draagvlak en draagkracht blijft voor het ontvangen van bezoekers.

Hoe wij werken

Als regionaal bureau voor toerisme zetten wij in op het bereiken van deze balans door met intelligente, data gestuurde campagnes, marketingactiviteiten en gastheerschap de juiste bezoeker op het juiste moment en op de juiste plaats te inspireren voor een bezoek aan onze regio of bezoek binnen eigen regio. We zetten daarbij in op (nieuw) bezoek op dat moment en op die plek in onze regio waar ruimte en behoefte is.

Wij ondersteunen bovendien ons netwerk van zo’n 600 publieke en private partners met onze activiteiten, onder andere door ze uit te nodigen om mee te doen aan campagnes, door inzichten in trends en data te delen en door advies te geven hoe zij hun toeristisch aanbod aantrekkelijker kunnen maken voor de (nieuwe) bezoeker. Zo werken we samen aan een duurzame bezoekerseconomie die bijdraagt aan de brede welvaart in de regio.

Onze organisatie: regionale expertise

Om snel te kunnen schakelen, heb je als ondernemer het liefst contact met een expert uit je eigen regio. Daarom zijn we georganiseerd in 2 onderdelen: VisitVeluwe en Visit Arnhem Nijmegen. Wil je advies of sparren over de ontwikkeling van je regio? Neem dan contact op met jouw regionale experts: VisitVeluwe of Visit Arnhem Nijmegen.

Ons informatiepunt voor toeristen: Tourist Information

Naast destinatie-expert zijn we ook aanspreekpunt voor toeristen. Dat doen we online en offline, via de VVV-vestigingen en -agentschappen. In de regio’s Arnhem en Nijmegen zijn wij namelijk VVV-licentiehouder. Naast verschillende VVV-punten in de regio vind je in Arnhem de Citystore Arnhem en Nijmegen de Citystore Rijk van Nijmegen. Online vinden toeristen ons – en jouw onderneming! – op visitveluwe.nlvisitarnhem.com en visitnijmegen.com.

Voor zakelijke bezoekers en evenementen: Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen

Onze regio is aantrekkelijk voor zakelijke bezoekers en evenementen. Hier kom je echt los uit de hectiek en vind je inspiratie in mooie steden en overweldigende natuur. Wij helpen bij de ontwikkeling van onze regio als dé zakelijke bestemming en vergroten onze bekendheid. Dit doen we richting meeting- en eventplanners uit naam van Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen.

Onze inzet voor internationaal toerisme: Travel Trade

Van over de hele wereld komen steeds meer toeristen naar ons toe. Onze Travel Trade-experts richten zich op reisorganisatoren, vooral in Duitsland en Vlaanderen. Dat doen ze bijvoorbeeld door arrangementen te ontwikkelen. Wil je profiteren van deze expertise en activiteiten? Neem dan contact met ons op.

Wie wij zijn in een notendop? Bekijk de video:

Blijf op de hoogte van nieuws, artikelen en vacatures

Volg ons via LinkedIn