Drukteradar en Monitor

Druktetools voor een beter bestemmingsmanagement

Wij geloven dat inzicht in druk­te en inzicht in de bezoeker geen tijdelijke behoefte is, maar een be­langrijke stap in een betere spreiding van bezoek op jouw locatie en in de vrije tijd en ruimte in onze mooie regio. Hiermee is zijn de drukteradar een belangrijk middel binnen bestemmingsmanagement.

In juni lanceerden wij de drukteradar, een vervolg op de internationale, prijswinnende monitor bezoekersdrukte uit 2020. Ook de provincie Gelderland heeft een druktemonitor Gelderland.

Van 8 juli tot en met 22 september hebben we – samen met onze partners – de druktetools onder de aandacht gebracht onder inwoners en bezoekers van de Veluwe, regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. En met succes! Ruim 46.000 online bezoekers raadpleegde de drukteradar, goed voor meer dan 76.500 paginaweergaven.

En dat is mooi! Want de druktetools bieden inwoners en bezoekers inzicht in het toeristisch aanbod en in de drukte op de betreffende locaties. Zo kunnen zij de regio ontspannen beleven!

Waarom de druktetools?

De verwachting is dat veel Nederlanders de zomerperiode in eigen land doorbrengen en dat het op bepaalde toeristische plekken in onze regio (te) druk gaat worden. Dat zal met name het geval zijn op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals recreatiegebieden en binnensteden. De druktetools bieden de inwoner en bezoeker van onze regio’s, op een laagdrempelige manier, inzicht in drukte en in alternatieve locaties om de drukte te kunnen ontlopen.

De druktetools zijn online te vinden op websites van toeristische ondernemers, mediapartners zoals de Stentor, De Gelderlander en Omroep Gelderland en natuurlijk onze eigen toeristische kanalen.

Waarom een drukteradar en een druktemonitor?
Zowel de provincie Gelderland als wijzelf hadden de ambitie om vervolg te geven aan de monitor bezoekersdrukte uit 2020. Wij zijn, in nauw en constructief overleg met de provincie Gelderland, gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat onze producten naast elkaar kunnen bestaan. De provincie Gelderland heeft ons gevraagd om, naast onze eigen drukteradar, ook de distributie van hun Druktemonitor Gelderland op te pakken.

FAQ

Wil je weten hoe we aan deze data komen? Of ben je benieuwd hoe lang de gewonnen data wordt bewaard? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Ga naar de FAQ

Drukteradar in de media

De drukteradar komt regelmatig in de media. Houd onze LinkedIn pagina in de gaten.

Ga naar LinkedIn

Vragen?

Voor vragen over de drukteradar kan je terecht bij onze accountmanagers of PR adviseurs.

Ga naar contact

Blijf op de hoogte van nieuws, artikelen en vacatures

Volg ons via LinkedIn