Koninklijke Veluwe

De heropening van Paleis Het Loo op 15 april 2022 was een groot feest welke veel media aandacht heeft gehad. Bovendien is het de verwachting dat jaarlijks 150.000 extra mensen het paleis bezoeken. Dit is dé kans voor de stad en de regio om het koninklijke thema te etaleren en te laten zien hoe royaal het genieten is in Apeldoorn en op de Veluwe.

Met dit project Koninklijke Veluwe creëren we samen dé Veluwse belevenis: waardevol, royaal en onderscheidend. We ontwikkelen activiteiten, passende producten en promotie voor een publiek dat interesse heeft in het koninklijke thema of royaal wil genieten in zijn kostbare vrije tijd op de Veluwe en in het specifiek in en rondom Apeldoorn.

Wil je meer lezen over de ambities, ontwikkelingen en het inhoud van het plan? Lees hier meer over het project.  Of neem een kijkje op deze pagina en ontdek wat het project ons allemaal gaat opleveren.

 

Het eerste deel van de campagne voor de Koninklijke Veluwe is afgerond. Hierbij een korte video met de resultaten die het voorjaar zijn bereikt:

Het project is een samenwerking tussen Apeldoorn Partners, de gemeente Apeldoorn, Visit Veluwe en het NBTC.

Contact

Heb je vragen, ideeën of suggesties? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op!

Adres


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het laatste nieuws

  • Meld je aan voor onze snack-webinars
    Nieuws

    Meld je aan voor onze snack-webinars

  • Scenario’s toeristische sector in en na de coronacrisis

    Scenario’s toeristische sector in en na de coronacrisis

Trends, inzichten en kansen

– Heropening van Paleis Het Loo trekt jaarlijks 150.000 extra bezoekers uit binnen- en buitenland. In het openingsjaar 2022 is de verwachting nog groter.

– De heropening op 15 april 2022 was een groot media-evenement. De enorme media aandacht heeft geleidt tot veel zoekgedrag op internet.

– Met name in de schouderseizoenen (oktober -april) is er ruimte in de beschikbare capaciteit.

– Vrije tijd is het nieuwe luxe. Meer dan ooit beschikken we over vrije tijd, en meer dan ooit heerst het gevoel druk te zijn. Er is een grote wens om (vrije) tijd zo kwalitatief mogelijk door te brengen.

– Toename vergrijzing komende jaren. Bevolkingsprognoses geven aan dat het aantal 55-plussers tot 2030 toeneemt. Terwijl de groep tot 55 jaar stabiel blijft. De besteding van de groep van 55-plussers is het hoogst van alle leeftijdsgroepen. Ze zijn in staat buiten schoolvakanties om te reizen.

– Behoefte aan duurzaam aanbod. Steeds meer reizigers hebben de behoefte hun reis duurzaam en authentiek in te richten. Ze zijn zelfs bereid om minstens 5% meer te betalen om de milieu impact zo laag mogelijk te houden.

Volg ons

Via LinkedIn