Koninklijke Veluwe

Het laatste nieuws

  • Meld je aan voor onze snack-webinars
    Nieuws

    Meld je aan voor onze snack-webinars

  • Scenario’s toeristische sector in en na de coronacrisis

    Scenario’s toeristische sector in en na de coronacrisis

Trends, inzichten en kansen

– Heropening van Paleis Het Loo trekt jaarlijks 150.000 extra bezoekers uit binnen- en buitenland. In het openingsjaar 2022 is de verwachting nog groter.

– De heropening op 15 april 2022 was een groot media-evenement. De enorme media aandacht heeft geleidt tot veel zoekgedrag op internet.

– Met name in de schouderseizoenen (oktober -april) is er ruimte in de beschikbare capaciteit.

– Vrije tijd is het nieuwe luxe. Meer dan ooit beschikken we over vrije tijd, en meer dan ooit heerst het gevoel druk te zijn. Er is een grote wens om (vrije) tijd zo kwalitatief mogelijk door te brengen.

– Toename vergrijzing komende jaren. Bevolkingsprognoses geven aan dat het aantal 55-plussers tot 2030 toeneemt. Terwijl de groep tot 55 jaar stabiel blijft. De besteding van de groep van 55-plussers is het hoogst van alle leeftijdsgroepen. Ze zijn in staat buiten schoolvakanties om te reizen.

– Behoefte aan duurzaam aanbod. Steeds meer reizigers hebben de behoefte hun reis duurzaam en authentiek in te richten. Ze zijn zelfs bereid om minstens 5% meer te betalen om de milieu impact zo laag mogelijk te houden.

Volg ons

Via LinkedIn