Ambassadeursprogramma

Gastheerschap is een belangrijk onderdeel in onze activiteiten voor een zo aantrekkelijk mogelijke bestemming voor bezoekers en bewoners. Het heeft vanzelfsprekend alles te maken met een gastvrij ontvangst. Door frontofficemedewerkers, horecamedewerkers, medewerkers aan de kassa en bij de entree van een dagattractie en zelfs door bijvoorbeeld taxichauffeurs en OV-medewerkers. Goed gastheerschap zorgt mede voor een positieve beleving van de vrijetijdsbesteding waardoor bezoekers langer in de regio verblijven en meer besteden. Daarvan profiteert het toeristisch recreatieve bedrijfsleven, en daarnaast uiteraard ook andere bedrijven.

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen verzorgt het toeristische gastheerschap waaronder de informatievoorziening in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. Met twee bijzondere, moderne Citystores. Eén in Nijmegen en één in Arnhem waar behulpzame en klantvriendelijke medewerkers bezoekers de weg wijzen. Daarnaast voeren we de regie over een groot aantal Toeristische Informatie Punten (TIP’s) bij ondernemers en werken we nauw samen met de diverse gastheerschaporganisaties op de Veluwe. Ook onze toeristische partners leveren een belangrijke bijdrage door goede actuele informatie over het toeristische recreatieve aanbod in de regio als onderdeel van hun gastheerschap. Om onze partners daarin te ondersteunen bieden we het ambassadeursprogramma. Zij zijn immers de ambassadeurs van onze regio’s.

Het ambassadeursprogramma bestaat uit verschillende onderdelen:

Online trainingen

Via onze website bieden we verschillende online trainingen aan. Vaak over een specifieke regio, maar ook over specifieke onderwerpen binnen een stad of regio. Denk aan Wild op de Veluwe of Musea en attracties op de Veluwe. Zo kiezen medewerkers de online trainingen die voor hen meest relevant is. Maar natuurlijk zijn ook de andere online trainingen leuk en leerzaam om te volgen.

Volg de online trainingen hier. Iedere online training wordt na goed gevolg afgesloten met een deelnamecertificaat.

Ambassadeurspas

Om gasten zo goed mogelijk te informeren over wat je kunt doen en beleven, kun je dat het beste eerst zelf beleven. Daarvoor is de Ambassadeurspas. Hiermee kun je een groot deel van de toeristische bedrijven in onze regio één keer per jaar (vaak) gratis bezoeken. Zo zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste actuele zaken bij een attractie of museum en kun jij je gasten daar goed over informeren. De Ambassadeurspas is beschikbaar voor medewerkers van partners van VisitVeluwe. Bekijk de deelnemende locaties tot en met maart 2024 hier.

Ambassadeursdag

Eén keer per jaar, voor de opening van het toeristisch seizoen (vóór Pasen), organiseren wij de Ambassadeursdag. Tijdens deze dag brengen we de frontofficemedewerkers (en andere medewerkers die contact hebben met hun gasten) samen met de toeristische bedrijven in ons netwerk. Zo kunnen de bedrijven zich presenteren en bijzondere weetjes delen aan de medewerkers en andersom kunnen zij natuurlijk vragen stellen om hun kennis te vergroten. Tijdens de Ambassadeursdag beginnen we vaak met een plenaire presentatie door de gastlocatie en volgt er een leuk informeel programma. Behalve dat deze dag een leerzaam doel heeft, is het zeker ook een hele leuke dag en ontmoet je nieuwe mensen in je netwerk.

Wil je ook gebruik maken van het ambassadeursprogramma, maar ben je nog geen partner van VisitVeluwe, neem dan contact op met de accountmanager van de regio.

Samen gaan we voor de meest gastvrije regio’s van Nederland!

Volg ons

Via LinkedIn