project

Drukteradar

Project van 30 juni 2020 t/m 30 december 2022

Wij geloven dat inzicht in druk­te en inzicht in de bezoeker geen tijdelijke behoefte is, maar een be­langrijke stap in een betere spreiding van bezoek op jouw locatie en in de vrije tijd en ruimte in onze mooie regio. Hiermee is de drukteradar een belangrijk middel binnen bestemmingsmanagement.

In de zomerperiode zijn bepaalde toeristische plekken in onze regio erg populair. Dit is met name het geval op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals wandel en fietspaden, recreatiegebieden en binnensteden. De drukteradar bied de inwoner en bezoeker van onze regio’s, op een laagdrempelige manier, inzicht in de actuele drukte en in alternatieve locaties om de drukte te kunnen ontlopen. Zo kan iedereen genieten van de rust en de ruimte in de natuur en in steden op de manier dat zij dat prettig vinden.

Vraag de drukteradar aan

Het is ook mogelijk om de drukteradar op jouw communicatiekanalen te ontsluiten.

Meld je aan

Wat doet de drukteradar?

De drukteradar toont 200 locaties op de Veluwe, regio Arnhem en Rijk van Nijmegen.

Drukteradar

• Rapporteert feitelijke live informatie, plus advies in vorm van druk (rood), gezellig druk (geel) of rustig (groen).
• Toont alternatieven voor drukke plekken op basis van soortgelijke attracties en op basis van locatie.
• Geeft drukte verspreid over de week weer via een gemiddeld weekpatroon.
• Is als widget te integreren in je eigen website of andere communicatiekanalen. Jouw bezoek blijft op jouw website.

De ontwikkelingen

Drukteradar advertentie

In juni 2021 lanceerden wij de drukteradar, een vervolg op de internationale, prijswinnende monitor bezoekersdrukte uit 2020.

In de zomer van 2021 hebben we – samen met onze partners – de verbeterde drukteradar onder de aandacht gebracht onder inwoners en bezoekers van de Veluwe, regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. En met succes! Ruim 46.000 online bezoekers raadpleegde de drukteradar, goed voor meer dan 76.500 paginaweergaven. In het laagseizoen bleef de drukteradar draaien, op bezoekers gemiddelden in plaats van live data.

Van mei t/m augustus 2022 laat de drukteradar weer live data zien! Zo kunnen inwoners en bezoekers direct inzicht krijgen in de drukte op de betreffende locatie op dat moment en wat het toeristisch aanbod in de buurt is voor als ze alternatieven zoeken. Zo kunnen zij de regio ontspannen beleven!

De resultaten

Resultaten Drukteradar 2021

Ruim 46.000 online bezoekers raadpleegde de drukteradar, goed voor meer dan 76.500 paginaweergaven. Bekijk alle resultaten van de vernieuwde Drukteradar.

Bekijk de resultaten

Resultaten Monitor Bezoekersdrukte 2020

De Monitor Bezoekersdrukte Gelderland is uitgeroepen tot winnaar van de Covid & Tourism Strategy Award.

Bekijk de resultaten

Hoe komen wij aan deze data?

We werken zoveel mogelijk met digitale databronnen. Zo is de drukteradar betrouwbaar en actueel. Hiervoor werken we samen met datapartner Resono voor het in kaart brengen van drukte. Deze data is gebaseerd op anonieme locatiegegevens van app gebruikers, die toestemming hebben gegeven om hun locatie data te delen. Deze data is op geen enkele manier – niet direct, maar ook niet indirect – te herleiden tot een natuurlijk persoon.

Deze digitale data vullen wij aan met metingen van experts uit het veld, zoals van Paleis Het Loo en Uiterwaarde. Wij verwachten tussen de 150 en 200 locaties te plaatsen. En daar zijn wij erg blij mee, dit komt ten goede van de kwaliteit van de drukteradar.

We hebben deze en de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Ga naar de FAQ

Meer weten?

Voor vragen over de drukteradar kan je terecht bij onze accountmanagers of PR adviseurs.