FAQ

Hoe komt datapartner Resono aan zijn data?
Resono meet locatiegegevens via apps. Resono meet geen persoonsgegevens. Aan iedere gebruiker van deze apps is expliciet toestemming gevraagd voor het gebruik van zijn/haar locatiegegevens. Hierbij wordt melding gemaakt dat deze voor analytische en marketingdoeleinden voor derden kunnen worden gebruikt en wordt Resono benoemd als verwerker in het privacy statement van de betreffende app. Alleen indien een gebruiker toestemming heeft gegeven kan Resono deze gegevens benutten. Zonder toestemming wordt geen enkel gegeven van de gebruiker vastgelegd.

Het betreft een opt-in technologie waarbij de gebruiker op ieder gewenst moment toestemming kan geven of intrekken voor het gebruik van locatiegegevens.

Hoe lang wordt deze data bewaard door Resono?
De anonieme locatiegegevens van Resono worden niet langer dan noodzakelijk opgeslagen, met een maximale bewaartermijn van 3 maanden. Deze bewaartermijn wordt gehandhaafd om correcties op de data achteraf te kunnen doorvoeren.

Wordt er data opgeslagen door Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en hoe wordt hier gebruik van gemaakt?
Wij hebben alleen toegang tot de verwerkte drukte-data van onze datapartner Resono en niet tot de individuele gps-locaties. Dit betekent dat alleen zichtbaar is hoe druk het op locaties is geweest. Deze gegevens worden opgeslagen om trendanalyses en voorspellingen te kunnen doen.

Kunnen andere partijen deze data inzien?
De data van onze datapartner Resono zijn uitsluitend in te zien door Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en tijdens ontwikkeling door de ontwikkelaar.

Hoe zit het met de privacy van de gebruikers van de drukteradar?
De drukteradar als product en onze organisatie zelf, slaan geen data op van gebruikers. Wij maken geen gebruik van cookies en er worden ook geen gps-locaties opgeslagen. De drukteradar gebruikt pas na toestemming van de gebruiker de gps-locatie om de afstand van de gebruiker tot de gewenste locatie weer te geven. Hierbij worden geen persoonsgegevens opgeslagen. Deze locatie wordt niet doorgestuurd naar de server.

Blijf op de hoogte van nieuws, artikelen en vacatures

Volg ons via LinkedIn