Gelderland bloeit op als bestemming voor Britse reizigers in 2022

In 2022 zag de provincie Gelderland een opmerkelijke toename van het aantal Britse gasten. Met een stijging van 344% tot 71.000 bezoekers en een toename van 350% in overnachtingen tot 27.000, is het duidelijk dat Gelderland, na een aantal mindere jaren, weer een aantrekkelijke bestemming is voor Britse reizigers.

Voorkeuren en bestedingen

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk geven er vaak de voorkeur aan om met hun partners en gezinnen te reizen. Belangrijke herkomstregio’s voor Britse bezoekers zijn Greater Londen, North West en South East. Bij aankomst in Gelderland kiezen Britse toeristen voornamelijk voor hotels en pensions als accommodatie. Ze genieten van activiteiten zoals wandelen, winkelen en het verkennen van steden, musea en bezienswaardigheden.

Gemiddelde verblijfsduur en topseizoenen

De gemiddelde verblijfsduur voor Britse bezoekers steeg van 2,4 naar 2,8 nachten. Piekperiodes van toeristische activiteiten in Gelderland vinden plaats in april, juli, augustus en oktober, wat overeenkomt met de reguliere vakantieperiodes voor Britse toeristen. Deze langere verblijfsduur is opvallend te noemen. Tijdens de pandemie verbleven Britse bezoekers langer wanneer ze konden reizen. Tegen de verwachting in heeft deze trend zich, na afschaffing van alle maatregelen, doorgezet.

Economische, technologische en mediaverbindingen

Het Verenigd Koninkrijk had een sterke economie. In 2022 groeide de economie van het Verenigd Koninkrijk met 4,1%, wat hoger is dan het gemiddelde van 3,0% in de Europese Unie. Deze positieve economische groei draagt bij aan de mogelijkheid voor Britse reizigers om te genieten van vakanties en reizen naar bestemmingen zoals Gelderland.

Het Verenigd Koninkrijk heeft ook een hoge internetpenetratie, met bijna 98% van de bevolking die gebruik maakt van het internet. Sociale media spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening en communicatie tussen reizigers. Met 84,4% van de totale bevolking en 92,4% van volwassenen die actief gebruik maken van sociale media, is het gemakkelijk voor Britse toeristen om relevant nieuws en tips te vinden over de beste plaatsen om te bezoeken in Gelderland.

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de slider over de Britse Bezoekers. Benieuwd naar meer informatie over de Duitse of Belgische bezoekers aan Gelderland? Voor alle drie de markten is er meer informatie beschikbaar onderaan de volgende pagina’s:

Omar van Beek

Business Intelligence Marketeer

Al jaren werk ik in de toerisme & recreatie industrie en de vraag naar data-gedreven inzichten neemt jaarlijks toe. Inzichten die leiden tot betere bedrijfsbeslissingen die ervoor zorgen dat de juiste gast op het juiste moment bereikt wordt. De benodigde data om tot deze inzichten te komen is ook beschikbaar. Het moet echter nog wel op een gebruiksvriendelijke en leesbare manier samengebracht en gepresenteerd worden. Dit is waar ik me dagelijks mee bezig houd.

Gerelateerde berichten

  • Hoe gaat jouw doelgroep om met duurzaamheid?

    Hoe gaat jouw doelgroep om met duurzaamheid?

  • Zomerprognose 2024 voor Veluwe, Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen

    Zomerprognose 2024 voor Veluwe, Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen

  • Meivakantie 2024 in cijfers

    Meivakantie 2024 in cijfers