De CO2 voetafdruk van je onderneming verlagen? Hier 8 tips:

In het artikel: ‘Je CO2 voetafdruk, wat is dat nou eigenlijk?’ is uitgelegd wat je CO2 voetafdruk
inhoudt en zijn subsidiekansen en regelingen uitgelicht. In dit tweede artikel worden 8 concrete tips gegeven om de CO2 voetafdruk van je organisatie te verkleinen.

Inkoppertjes (even een reminder..)

1. Bespaar energie

Zet je verwarming lager, houdt deuren dicht wanneer de verwarming of airco aan staat en
verwarm of verkoel alleen op plekken waar het nodig is. Ook door te isoleren en sluipgebruik van apparaten te voorkomen, bespaar je energie. Zet apparaten die je niet gebruikt uit, en haal stekkers uit het stopcontact als je een apparaat een tijdje niet gebruikt. Ook je verlichting vervangen door LED-verlichting helpt. LED-verlichting gebruikt 85% minder stroom dan gloeilampen en 75% minder stroom dan halogeen lampen.

2. Reis duurzamer

Stimuleer je werknemers om vaker met het openbaar vervoer of per (elektrische) fiets te reizen óf stap over naar elektrische bedrijfsauto’s, leaseauto’s of elektrische deelauto’s. Moedig je werknemers aan om de trein te nemen naar een zakenreis in plaats van per vliegtuig. Voor reizen tot 700 km is de reistijd namelijk vergelijkbaar. De KVK licht verschillende fiscale regelingen voor je organisatie toe voor een fiets, speed pedelec of elektrische fiets.

Wil je je medewerkers stimuleren om met de trein op vakantie te gaan in plaats van met het vliegtuig? Reisorganisatie Better Places geeft twee extra vakantiedagen wanneer medewerkers met de trein reizen in plaats van met het vliegtuig. Lees hier meer over op: hetkanwel.nl | Dit bedrijf geeft je extra vakantiedagen als je met de trein reist en RTL Nieuws | Werkgever stimuleert duurzame vakantie: extra vrij voor wie niet vliegt

Gerelateerde berichten

  • Je CO2 voetafdruk, wat is dat nou eigenlijk?

    Je CO2 voetafdruk, wat is dat nou eigenlijk?