project

Drukteradar

Project van 30 juni 2020 t/m 31 december 2022

Wij geloven dat inzicht in druk­te en inzicht in de bezoeker geen tijdelijke behoefte is, maar een be­langrijke stap in een betere spreiding van bezoek op jouw locatie en in de vrije tijd en ruimte in onze mooie regio. Hiermee is de drukteradar een belangrijk middel binnen bestemmingsmanagement.

In de zomerperiode zijn bepaalde toeristische plekken in onze regio erg populair. Dit is met name het geval op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals wandel en fietspaden, recreatiegebieden en binnensteden. De drukteradar bied de inwoner en bezoeker van onze regio’s, op een laagdrempelige manier, inzicht in de actuele drukte en in alternatieve locaties om de drukte te kunnen ontlopen. Zo kan iedereen genieten van de rust en de ruimte in de natuur en in steden op de manier dat zij dat prettig vinden.

De drukteradar is online te vinden op websites van toeristische ondernemers, mediapartners zoals de Stentor, De Gelderlander en Omroep Gelderland en natuurlijk onze eigen toeristische kanalen.

Drukteradar voor Partners

VisitVeluwe Partners
Visit Arnhem Nijmegen Partners

De ontwikkelingen

Duwtje Drukteradar

In juni 2021 lanceerden wij de drukteradar, een vervolg op de internationale, prijswinnende monitor bezoekersdrukte uit 2020.

In de zomer van 2021 hebben we – samen met onze partners – de verbeterde drukteradar onder de aandacht gebracht onder inwoners en bezoekers van de Veluwe, regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. En met succes! Ruim 46.000 online bezoekers raadpleegde de drukteradar, goed voor meer dan 76.500 paginaweergaven. In het laagseizoen bleef de drukteradar draaien, op bezoekers gemiddelden in plaats van live data.

Van mei t/m augustus 2022 laat de drukteradar weer live data zien! Zo kunnen inwoners en bezoekers direct inzicht krijgen in de drukte op de betreffende locatie op dat moment en wat het toeristisch aanbod in de buurt is voor als ze alternatieven zoeken. Zo kunnen zij de regio ontspannen beleven!

De resultaten

Resultaten Drukteradar 2021

Ruim 46.000 online bezoekers raadpleegde de drukteradar, goed voor meer dan 76.500 paginaweergaven. Bekijk alle resultaten van de vernieuwde Drukteradar.

Bekijk de resultaten

Resultaten Monitor Bezoekersdrukte 2020

De Monitor Bezoekersdrukte Gelderland is uitgeroepen tot winnaar van de Covid & Tourism Strategy Award.

Bekijk de resultaten

FAQ

Wil je weten hoe we aan deze data komen? Of ben je benieuwd hoe lang de gewonnen data wordt bewaard? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Ga naar de FAQ

Meer weten?

Voor vragen over de drukteradar kan je terecht bij onze accountmanagers of PR adviseurs.