Veluwe Academy

Onderzoek businessplan Veluwe-brede Academy gestart

De Veluwe Academy is een uniek initiatief van verschillende toonaangevende hospitality bedrijven: Bungalowpark Hoenderloo, Landal Miggelenberg, Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel en Thermen Bussloo in samenwerking met het Toeristisch Platform Apeldoorn, VisitVeluwe en de regionale onderwijsinstellingen. Het doel is om de samenwerking tussen de ‘werelden’ van het onderwijs en het bedrijfsleven in de gastvrijheidssector van de Veluwe sterk te verbeteren. De manier waarop dit vorm kan krijgen, is onderwerp van het businessplan dat deze zomer gestalte gaat krijgen.

De eerste stappen zijn gezet. Mbo-professionals met hun diploma op zak kunnen vanaf september hun loopbaan in de gastvrijheidssector starten met een traineeship bij de Veluwe Academy. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Het ontwikkelprogramma biedt de trainees de kans om vanuit een betaalde baan te ontdekken waarin ze zichzelf verder willen ontwikkelen om ambities waar te maken. Het belooft een bijzonder gastvrij jaar te worden op de Veluwe.

De volgende stap is een onderzoek naar de mogelijkheden om de samenwerking met de regionale, Veluwese onderwijsinstellingen en het toeristisch bedrijfsleven op een hoger en Veluwe-breed plan te brengen. Met tal van stakeholders wordt de komende maanden gesproken en overlegd. Inzet is om de belangen scherp in beeld te krijgen en met concrete voorstellen te komen in de vorm van een businessplan voor de Veluwe Academy. Veluwe-breed wel te verstaan. Onder meer dient antwoord te worden gegeven over de opzet, de wijze van bekostiging en organisatie van de Academy.

De Veluwe is op weg om weer de nummer 1 binnenlandse vakantiebestemming in Nederland te worden. Goede opgeleide medewerkers die met plezier en passie hun gasten ontvangen en bedienen, vormen een belangrijke pijler in de gastvrijheidssector op de Veluwe. Alle betrokken partijen erkennen dit.

 

Voor meer informatie

Informatie over de Veluwe Academy en het traineeship is te vinden op www.veluweacademy.nl.

 

Theo de Bruin

info@veluweacademy.nl

06 5585 4323

 

Beeldmateriaal: Gastvrij aan het werk in de vrijetijdssector

Gerelateerde berichten

 • Veluwe Academy trapt af met een werkconferentie
  Veluwe Academy

  Veluwe Academy trapt af met een werkconferentie

 • Informatiedag Veluwe Academy traineeship 9 juli
  Veluwe Academy

  Informatiedag Veluwe Academy traineeship 9 juli

 • Werving traineeship Veluwe Academy begonnen
  Veluwe Academy

  Werving traineeship Veluwe Academy begonnen