De Veluwe is bij de Nederlander ook een geliefde bestemming voor het houden van een- en meerdaagse zakelijke bijeenkomsten. De helft van de meerdaagse binnenlandse zakenreizen in Gelderland vindt op de Veluwe plaats. De ruim een kwart miljoen (ca. 254.000) meerdaagse zakenreizen die door de Nederlandse beroepsbevolking op de Veluwe zijn ondernomen in 2016, vertegenwoordigen een economische waarde van ongeveer € 96 miljoen.

Hierbij vonden ca. 428.000 overnachtingen plaats. De meeste zakenreizen zijn van korte duur (bijna zes op de tien meerdaagse binnenlandse zakenreizen in Gelderland kende 1 overnachting). De toename van het aantal meerdaagse binnenlandse zakenreizen op de Veluwe t.o.v. het vorige onderzoek (+15%) bevond zich boven die van Gelderland en Nederland die beiden een groei van 4% kenden. Het aantal overnachtingen nam op de Veluwe met bijna een derde toe terwijl in Gelderland de toename ruim een kwart bedroeg.

De gemiddelde bestedingen zijn t.o.v. het vorige tweejaarlijkse onderzoek weer toegenomen en bedragen momenteel op de Veluwe ca. € 375 per persoon per zakenreis. Het Gelders en landelijke gemiddelde bevindt zich hier een fractie boven.

Aantal meerdaagse zakenreizen en overnachtingen op de Veluwe

In 2019 wordt het Continu Zakenreis Onderzoek herhaald.

Volg ons

Via LinkedIn