Icoonjaar Hanze 2023

De Veluwe is een dynamische en aantrekkelijke regio met een grote veelzijdigheid aan belevingen. Vanuit het samenwerkingsverband Veluwe op 1 worden er ieder jaar een thema als icoon aangewezen, zoals spraakmakende projecten, evenementen en highlights. Zo worden steeds nieuwe of vernieuwde iconen onder de aandacht gebracht en blijft de Veluwe continu zichtbaar. VeluweOp1 heeft voor 2023 het icoon ‘Hanze’ benoemd. Dit jaar is ook het icoonjaar ‘Hanze’, waar stilgestaan wordt bij 800 jaar Hanzesteden. Daar sluit het icoonjaar voor de Veluwse Hanzesteden naadloos op aan. Op de Veluwe bevinden zich drie Hanzesteden, namelijk Hattem, Elburg en Harderwijk.

Natuurlijk willen we de Veluwse Hanzesteden en het bijbehorend ommeland extra in the picture spelen bij potentiële bezoekers. Plus goed aanhaken bij andere Hanze-projecten/evenementen/initiatieven dit jaar. Maar ook duurzaam aanbod ontwikkelen voor de volgende jaren. Hiervoor hebben we gekozen voor de doelgroep Stijlzoekers.

In samenwerking met de Noord-Veluwse gemeenten, gastheerschappen en ondernemers wordt er samen met creatief bureau Amazing gewerkt aan een nieuwe manier om de Hanze tijd te beleven. Er worden verhalen opgehaald, nieuwe technieken toegepast en routes gemaakt. Met als resultaat vijf verschillende ‘Hanzestories’. Via de bijpassende web-app volg je de route en ondertussen wordt je uitgedaagd met verschillende spelelementen. Hierdoor leer je op een leuke en speelse manier meer over de locaties in de Hanze-tijd. Oplevering van de eerste Hanzestories route tussen Ermelo en Putten is 1 augustus. De overige vier routes volgen later dit jaar in etappes. Voor elk van de Hanzestories routes is een promotiepakket beschikbaar. In het eerste kwartaal van 2024 zal er een campagne gevoerd worden ter promotie van de vijf Hanzestories.

Promotiepakket Hanzestories
Wil je een van de Hanzestories promoten? Kies hieronder een route naar keuze en download het promotiepakket met tekst, beeld etc.

Volg ons

Via LinkedIn