campagne

Veluwse buitenvoorstellingen

Campagne van 1 juni 2022 t/m 31 oktober 2023

VisitVeluwe verzorgt opnieuw de collectieve marketingcommunicatie van de Veluwse buitenvoorstellingen 2022 en 2023.

Het programma is ontstaan vanuit de Veluwe-agenda van de Veluwe op 1 en geeft invulling aan het speerpunt Veluwse TOP-evenementen. Het doel van het programma is het Veluwegevoel te stimuleren bij de inwoners van de Veluwe en de aanwezige toeristen en recreanten. Dit doen we door per locatie het typische, eigen Veluweverhaal van het gebied centraal te stellen. Na succesvolle edities en helaas roerige COVID-19 jaren zijn we nu eindelijk van start met de uitvoering en voorbereidingen voor 2022 en 2023.

Programmering

Logo programma Veluwse buitenvoorstellingen

Om de voorstellingen op de locaties te bundelen tot een samenhangend programma werkt het project Veluwse Buitenvoorstellingen met een inhoudelijk thema. Deze twee jaar zijn dat ‘Koninklijke Veluwe’ voor 2022 en ‘Hanze’ voor 2023. Daarnaast kan de initiatiefnemer ook kiezen voor een voorstelling/film die aansluit bij het belevingsgebied waar de locatie invalt.

Tot dit jaar was het alleen mogelijk om als buitenbioscoop deel te nemen aan het project. In 2022 en 2023 gaan we kijken of een ‘andere vorm van voorstelling’ wellicht beter aansluit bij de doelstellingen en/of meer ruimte biedt voor lokale initiatieven. Denk bij ‘andere vorm’ bijvoorbeeld aan een theatervoorstelling, dans of spoken word.

Doelstelling

In het project Veluwse Buitenvoorstellingen worden voorstellingen, vanzelfprekend, op Veluwse openluchtlocaties verzorgd. Op moment van vertoning vindt er actief een inhoudelijke koppeling plaats met het verhaal van de Veluwse plek waar ze plaatsvinden. Hierdoor worden inwoners van de Veluwe verrijkt met achtergronden over hun eigen leefomgeving en komen toeristen op een laagdrempelige manier meer te weten over de plek waar zij hun vakantie doorbrengen. Dit verrijkt in beide gevallen de Veluwebeleving!

In 2022 en 2023!

De buitenvoorstellingen vinden in de zomer en in het najaar van 2022 én in de het voorjaar/de zomer van 2023 plaats.

Meer informatie en promotiepakket

  • Op visitveluwe.nl/buitenvoorstellingen is een speciale pagina gemaakt voor het programma.
  • Wil je een voorstelling promoten? Klik dan hier voor het promotiepakket met tekst, beeld, etc.  
  • Ben jij een locatie en wil je ook een buitenvoorstelling organiseren met steun van ons? Bekijk dan deze factsheet en neem contact op, dat mag ook via je eigen accountmanager van VisitVeluwe uiteraard.

Hester van Dalen

Campagne marketeer

De marketingwereld verandert continu, vooral online. Als campagne marketeer gaat mijn hart daarvan sneller kloppen! Kansen spotten om onze regio’s nog beter op de kaart te zetten, dat is waar ik energie van krijg. Teamspirit is voor mij erg belangrijk en successen mogen gevierd worden!