Nieuws

Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het

‘Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het’, zo heet het adviesrapport dat De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) op 12 september in Den Haag presenteerde.  Met een overzichtelijke menukaart met bestaande instrumenten die de ontwikkeling van toerisme kunnen sturen, hoopt De Raad te voorkomen dat de groei van toerisme leidt tot overlast en schade.

Herre Dijkema sloot op uitnodiging van de Raad aan bij een rondetafelgesprek waarbij dieper werd ingegaan op de vraag wat de regionale overheden nodig hebben om toeristische strategieën te realiseren? Want om effectief van de instrumenten gebruik te kunnen maken is naast investeringsbereidheid ook extra beleidscapaciteit vanuit de overheid nodig. Herre Dijkema benoemde daarbij als positief voorbeeld de samenwerking op de Veluwe tussen de overheid (gemeenten en Provincie) en terreinbeherende organisaties, maar deelde ook zijn zorgen over de remmende werking bij projectuitvoering waarbij de Rijksoverheid beslissingsbevoegdheid heeft. Zijn devies dan ook: laat toerisme een wezenlijk onderdeel worden binnen het ministerie.

Lees meer over het rapport

Fotograaf: Fred Ernst
Op de foto van links naar rechts : Marjolein Demmers (raadslid RLI en commissievoorzitter), Marja van der Tas (burgemeester Steenwijkerland), Herre Dijkema (Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen) en  Jos Vranken (NBTC).

Lideweij Bosman

E-mailadres: l.bosman@toerismevan.nl | Telefoonnummer: 088-3660298 | Mobiel: 06-28611302 |

Gerelateerde berichten

 • Resultaten themacampagne ‘Duik in het Groen’
  Nieuws

  Resultaten themacampagne ‘Duik in het Groen’

 • Resultaten themacampagne ‘Kinderpret in de regio Arnhem’
  Nieuws

  Resultaten themacampagne ‘Kinderpret in de regio Arnhem’

 • Monitor bezoekersdrukte herdenkingsperiode Airborne Region
  Persbericht

  Monitor bezoekersdrukte herdenkingsperiode Airborne Region