Persbericht

Toerist in eigen regio

TOERIST IN EIGEN REGIO

De leukste tips voor inwoners van Arnhem en Nijmegen

Door de huidige coronamaatregelen brengen we veel tijd in huis en dichtbij huis door. Onder de titel ‘Toerist in eigen regio’ zijn voor de inwoners van de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen op de websites van Visit Arnhem en Visit Nijmegen tips verzameld, met als doel de eigen omgeving te (her)ontdekken en lokale ondernemers te steunen.

Herre Dijkema, directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen: “We zijn momenteel beperkt in ons doen en laten qua vrijetijdsbesteding. We moeten dichterbij huis blijven en mogen minder reizen. Gelukkig is er meer dan genoeg te beleven in onze eigen, mooie regio. Naast het vaste, vertrouwde wandel- of fietsrondje zijn er veel, soms minder bekende alternatieven in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. Die onbekende pareltjes, zoals bijvoorbeeld een wandeling door het Renkums beekdal of een mountainbikeroute in Plasmolen-Mook, brengen wij nu extra onder de aandacht op onze websites. Daar vind je bovendien creatieve oplossingen van lokale horecabedrijven en zie je bij wie je gerechten kunt afhalen of laten bezorgen. Zo kan je binnen de huidige beperkingen lekker eten én je ondersteunt de lokale ondernemer!”

Overnachten in de buurt
Hotels zijn geopend en hebben maatregelen getroffen om gasten coronaproof te ontvangen. Ook mogen ze hun restaurants open houden voor hotelgasten. Dus als thuis de muren op je afkomen of je geen zin hebt om weer zelf in de keuken te staan, dan bieden deze hotels de mogelijkheid om een weekendje weg te boeken. Zo ervaar je de eigen omgeving als toerist, je geniet op deze manier van een heerlijk avondje uit en maak je er een gezellige staycation van.

Alle tips en initiatieven zijn gebundeld op www.visitarnhem.com/toerist en www.visitnijmegen.com/toerist

Gerelateerde berichten

 • Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart
  Persbericht

  Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart

 • Nederland in top 5 bij Duitse en Belgische vakantiegangers
  Persbericht

  Nederland in top 5 bij Duitse en Belgische vakantiegangers

 • CITYSTORE RIJK VAN NIJMEGEN OPENT DEUREN OP GROTE MARKT
  Persbericht

  CITYSTORE RIJK VAN NIJMEGEN OPENT DEUREN OP GROTE MARKT