Persbericht

Laat je inspireren door de leukste thuisblijftips in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen

De meivakantie staat voor de deur, maar door alle coronamaatregelen is iedereen genoodzaakt deze zoveel mogelijk in en rond het eigen huis door te brengen. Omdat we er niet op uit mogen trekken zijn de websites van Visit Arnhem en Visit Nijmegen nu gevuld met de leukste thuisblijftips. Zo kan je samen met de kinderen tóch de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen beleven en inspiratie opdoen voor een later moment, als bezoek aan de regio’s wél weer mogelijk is.

Laat de kinderen zelf letterlijk kleur geven aan de diverse attracties. Print de kleurplaten uit en laat ze aan de slag gaan. Download ook het memoryspel, kwartetspel en doeboek. Ontdek samen spelenderwijs welke attracties je straks als eerste weer wil gaan bezoeken. Op de website staat ook een thuisagenda met tips voor thuisvermaak. Hier zijn de creatieve initiatieven van horeca en attracties in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen gebundeld.

Burgers’ Zoo brengt de dieren bij je thuis
Bij Burgers’ Zoo is het heel stil. Het enige wat je hoort zijn de dieren en alleen dat geluid is ook al mooi. Daarom brengt Burgers’ Zoo de dieren naar jouw woonkamer. Doe je ogen dicht, dan is het net alsof je middenin de regen in de Mangrove staat of op avontuurlijke safari bent. En ondertussen vermaken de kinderen zich met het inkleuren van de dieren op de kleurplaat.

Thuis ontspannen met tips van Thermen Berendock
Ook nu bijna iedereen thuis zit en thuis aan het werk is, blijft een momentje voor jezelf en lekker ontspannen zeker belangrijk. Voorlopig is het niet mogelijk om hiervoor een sauna, wellness of thermencomplex te bezoeken. Thermen Berendonck biedt de oplossing, met iedere dag handige tips over hoe je kunt ontspannen, wellness in huis kunt halen en praktische oefeningen voor rust en balans.

Maak Arnhemse lekkernijen gewoon zelf
Iedere Arnhemmer kent de typische lekkernijen die in de stad te krijgen zijn. De ver-buiten-Arnhem bekende Arnhemse Meisjes en de verse stroopwafels van de Lunchclub. Op de website zijn de recepten te vinden zodat iedereen ze nu ook thuis zelf kan maken.

Theater en films bekijken vanaf je bank
Theatergroep Kwatta, Stadsschouwburg en De Vereeniging komen met ‘Theater voor thuis’, met de leukste voorstellingen die je vanaf de bank kunt bekijken. Filmhuis LUX komt met de programmareeks: LUX bij je thuis! Ze trakteren de bezoeker via diverse online kanalen op diverse programma’s, zoals een verdiepend gesprek voor of na een film en een live filmquiz.

Haal Hartenstein in huis
Het gloednieuwe Airborne Museum ‘Hartenstein’ zou vanaf 14 maart weer open zijn voor publiek, maar door de coronacrisis werd dit uitgesteld. Omdat de bezoekers nu niet naar het museum kunnen komen, komt het museum naar de mensen toe. Met verhalen over de collectie, foto’s, audioverhalen en diverse activiteiten.

Kijk voor alle thuisblijftips op visitarnhem.com/thuis en visitnijmegen.com/thuis

Gerelateerde berichten

 • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
  Nieuws

  Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’

 • BEZOEKERSAANTAL GELDERLAND GROEIT NAAR 4.8 MILJOEN IN 2023
  Persbericht

  BEZOEKERSAANTAL GELDERLAND GROEIT NAAR 4.8 MILJOEN IN 2023

 • Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart
  Persbericht

  Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart