Persbericht

Duik dieper in de geschiedenis van kastelen, landgoederen en buitenplaatsen

LandGOEDtheater 2021 in de gemeenten Arnhem, Rheden, Wageningen en Renkum

Op vier oude landgoederen kan je in september en oktober terug naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken. Op Landgoed Mariëndaal, Hof te Dieren, Villa Sanoer en Quadenoord vindt vier weekenden lang het driedaagse LandGOEDtheater plaats. Terwijl je meer over de geschiedenis van de landgoederen ontdekt, geniet je ondertussen van de voorstelling Op Koude Grond van Muziektheater De Plaats. De theaterweekenden zijn een samenwerking tussen de vier gemeenten, Provincie Gelderland, Muziektheater De Plaats en Visit Arnhem Nijmegen.

Deze avontuurlijke voorstelling duurt ongeveer 90 minuten en neemt je mee langs bijzondere plekken op de landgoederen. De vaste groep acteurs en dansers speelt op elke locatie samen met (amateur)orkesten, koren en theatergroepen uit de buurt.
Een baron staat samen met zijn rentmeester tussen het woekerende gras van zijn landgoed. Hij ziet zijn overleden geliefde, lachend bij de rozen. Zij ziet het verzakte dak van het grote huis. Wie redt het in verval rakende landgoed? De ambtenaar die door de heg kruipt, de ondernemers met hun commerciële plannen of de bulderende deurwaarder? Het is niet alleen de geest van het verleden die de toekomst kan beschermen.

Ticket verkoop
Tickets voor de voorstelling Op Koude Grond, kosten € 10,- voor volwassen en € 5,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten zijn te koop via een link op de website www.visitarnhem.com/landgoedtheater. Op deze website is ook meer informatie over de voorstelling en de locaties te vinden.

Speeltijden Op Koude Grond
In Arnhem op Landgoed Mariëndaal op:
vrijdag 3 september om 19.00 uur
zaterdag 4 september om 15.00 en 19.00 uur
zondag 5 september om 15.30 uur

In Rheden bij Hof te Dieren op:
vrijdag 10 september om 19.00 u
zaterdag 11 september om 15.00 & 19.00 u
zondag 12 september om 15.30 uur

In Wageningen bij Villa Sanoer op:
vrijdag 17 september om 19.00 u
zaterdag 18 september om 15.00 & 19.00 u
zondag 19 september om 15.30 uur

In Renkum bij Landgoed Quadenoord op:
vrijdag 1 oktober om 19.00 u
zaterdag 2 oktober om 15.00 & 19.00 u
zondag 3 oktober om 15.30 uur

Gelders Arcadië
Vijf gemeenten aan de Veluwezoom (Arnhem, Renkum, Rheden, Rozendaal en Wageningen) werken al jaren met elkaar samen om de landgoederen aan de Veluwezoom, ook wel bekend als Gelders Arcadië meer bekendheid te geven bij toerist en eigen inwoner. In deze zone bevinden zich meer dan 100 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen, waarvan er vele voor bezoekers zijn opengesteld. Dit jaar organiseren vier gemeenten de theaterweekenden.

Het LandGOEDtheater heette oorspronkelijk het LandGOEDfestival. In verband met de meest actuele coronamaatregelen vervallen de festival-activiteiten op zondag. Bezoekers die hiervoor al kaarten hadden besteld worden hierover per mail geïnformeerd.

Gerelateerde berichten

  • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
    Nieuws

    Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’

  • BEZOEKERSAANTAL GELDERLAND GROEIT NAAR 4.8 MILJOEN IN 2023
    Persbericht

    BEZOEKERSAANTAL GELDERLAND GROEIT NAAR 4.8 MILJOEN IN 2023

  • Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart
    Persbericht

    Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart