Persbericht

CITYSTORE RIJK VAN NIJMEGEN OPENT DEUREN OP GROTE MARKT

Citystore Rijk van Nijmegen (voorheen VVV Rijk van Nijmegen) opent zaterdag 1 april de deuren op de Grote Markt. Het gloednieuwe concept zal naast de bekende informatiefunctie, bezoekers en bewoners inspireren met unieke verhalen over de stad en de regio.

Met de nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen wil organisatie Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen bezoekers inspireren langer te blijven of vaker terug te komen. Ook zal de winkel een rol spelen in de branding van het Rijk van Nijmegen, wat begint met het opgefriste winkelaanbod met duurzame, lokale producten. Manager Tourist Information bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Silvijn van Pinxteren, legt uit: “Alleen folders met informatie of magneten als souvenirs zijn niet meer van deze tijd. Bezoekers willen verrast worden. Ze zijn op zoek naar insidertips of cadeaus die je niet snel ergens ander vindt en dat biedt onze Citystore Rijk van Nijmegen nu aan. Zo zijn alle items met liefde en aandacht gemaakt, zoals de biertjes van de lokale brouwerij Oersoep. Of zelfgemaakte borden, koppen en fruitschalen van klei uit de Waal van Kleimegen. En de vlaggen, tassen, slabbetjes en schorten van oude banners van Atelier Meer², gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle lokale makers krijgen overigens een expositieplek waar ze iets over hun unieke product vertellen.”

Old City, Young Vibe
Het voormalige VVV-informatiepunt in Stadsschouwburg sluit met de komst van de nieuwe winkel deze maand voorgoed de deuren. “De oude locatie lag relatief ver van de binnenstad af, daarnaast was het oude concept toe aan verandering”, aldus Van Pinxteren.
Wethouder toerisme John Brom reageert enthousiast op de komst van de Citystore naar de binnenstad. “De Citystore is voor iedereen een aanrader. Haal er bijvoorbeeld een boekje met historische weetjes over de belevingsroute de Walk of the Town en ontdek hoe de oudste stad van Nederland bruist van energie. Maar ook voor mooie Nijmeegse producten kun je er terecht. Daarmee is Citystore Rijk van Nijmegen echt Old City, Young Vibe.”

Goodiebags en gratis stadswandelingen
De eerste tien betalende bezoekers van de Citystore Rijk van Nijmegen op de Grote Markt 17 krijgen een goodiebag met lokale producten. Ook zijn er op zaterdag 1 april en zondag 2 april om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur gratis stadswandelingen. Inschrijven kan in de winkel en let op: vol is vol. De deuren gaan om 10.00 uur open.

Fotocredit: Elise van den Arend

Lideweij Bosman

Pr-adviseur

Alles draait om storytelling. Of dit nu gaat over PR, het schrijven van boeken of journalistieke teksten. Wat vertellen we over onszelf, en anderen over ons? En klopt dat beeld bij de kern van wie we zijn, wat we doen en waar we heen willen? Mijn taak is deze vragen te beantwoorden en te vormen tot een verhaal dat past en beklijft. Een taak die perfect past bij mijn nieuwsgierige aard.

Gerelateerde berichten

 • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
  Nieuws

  Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’

 • BEZOEKERSAANTAL GELDERLAND GROEIT NAAR 4.8 MILJOEN IN 2023
  Persbericht

  BEZOEKERSAANTAL GELDERLAND GROEIT NAAR 4.8 MILJOEN IN 2023

 • Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart
  Persbericht

  Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart