Nieuws

Zorgeloos op vakantie in het Rijk van Nijmegen

Zorgeloos op vakantie in het Rijk van Nijmegen

Benieuwd naar de economische kansen die er liggen op het gebied van vakanties voor mensen met een (lichte) beperking of zorgvraag? Of meer weten over hoe je ook deze doelgroep gastvrij ontvangt? Kom dan naar het event van het project ‘Zorgeloos op vakantie in het Rijk van Nijmegen’ van RVN@ op dinsdag 24 april van 14:00-16:30 uur bij Fletcher Hotel Erica.

Zorgeloos op vakantie 

Alleen al in Nederland hebben 1,7 miljoen mensen een fysieke beperking. Door de toenemende vergrijzing wordt dit aantal de komende jaren alleen maar groter. Het project richt zich op mensen met een lichte zorgvraag of mobiliteitsbeperking. Denk bijvoorbeeld aan een gezin waarvan een ouder of kind afhankelijk is van een rolstoel of ouder echtpaar waarvan een van de twee een lichte zorgvraag heeft. Deze doelgroep gaat ook graag op vakantie, maar gaat nu minder omdat er onvoldoende passend aanbod is. Het project ‘Zorgeloos op vakantie’ wil door een betere toegankelijkheid van het toeristisch aanbod de doelgroep met een lichte zorgvraag beter bedienen en de regio beter bekend maken bij deze doelgroep. Dit zal leiden tot meer toeristische overnachtingen en bestedingen in de regio.

Tijdens dit kennisevent delen we graag de nieuwste resultaten van het project en zijn erg benieuwd naar jullie ideeën. Deelname is gratis, wel even aanmelden via de aanmeldknop onder aan de pagina.

Programma (onder voorbehoud)

 • 13:45-14:00 Inloop
 • 14:00-14:10 Woord van welkom door Wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal, aanjager van het project.
 • 14:10-14:30 Toelichting project door Tessa Groenen, projectmanager
 • 14:30-15:00 Vakantiegasten met een toegankelijkheidswens of zorgvraag: voor u een last of een commerciële kans? Gerard de Nooij, oprichter Ongehinderd.
 • 15:00-16:00 Workshops (keuze uit 1 workshop):
  1. Hoe helpen we onze gasten vrij bewegen door de regio? – gemeente Berg & Dal
   Welke voorzieningen zijn er beschikbaar ter ondersteuning van de mobiliteit van onze gasten? Denk aan: deelauto’s, rolstoelen, rollators, aangepaste fietsen, etc.
  2. Gastvrij online – Ongehinderd
   Hoe weten mensen met een beperking uw locatie te vinden? Hoe weten zij of zij goed bij u terecht kunnen? Welke informatie plaatst u op uw website en welke informatie willen gasten met zorgvraag of beperking op uw website lezen? Tijdens deze workshop geven wij u de tools om (zelfs wanneer uw locatie nog niet optimaal toegankelijk is) er voor te zorgen dat u ook online zo toegankelijk en gastvrij mogelijk bent.
  3. Zoek en boek – RBT KAN, Zorgsam en Bureau Zorgeloos
   Hoe werkt het boeken van arrangementen met zorgvraag via de nieuwe website van RBT KAN? Wat is de rol van de zorgmakelaar? Hoe faciliteert vergelijkingssite Zintenza het boekingsproces in Twente? Zijn er nog andere manieren om het boekingsproces te organiseren?
 • 16:00-16:30 Afsluiting en hoe verder
 • 16:30-17:00 Borrel

Klik hier om je aan te melden

 

Roel Jansen

Regiocoördinator

Als regiocoördinator werk ik samen met de ondernemers en gemeenten in mijn regio. Door samen te investeren in de promotie en ontwikkeling van onze regio ben ik er van overtuigd dat we deze nog beter op de kaart kunnen zetten! Als geboren en getogen Nijmegenaar ben ik dan ook trots dat ik als vertegenwoordiger en verbinder van en binnen de regio werkzaam ben.

Gerelateerde berichten

 • Ondernemen in coronatijd: Robert Wittenberg van Dudok
  Nieuws

  Ondernemen in coronatijd: Robert Wittenberg van Dudok

 • Toerist in eigen regio
  Persbericht

  Toerist in eigen regio

 • Corona-update
  Nieuws

  Corona-update