De Zakelijke Reiziger

In 2021 zijn er 8.350.000 zakelijke overnachtingen in Nederland geweest. Vanwege COVID en de daarbij behorende maatregelen is dit een daling ten opzichte van het recordjaar 2019 van 60%. Toch is er een langzaam herstel te zien wanneer we kijken naar het verschil tussen 2020 en 2021 waarbij het aantal zakelijke overnachtingen is gegroeid met 6%.

Kijken we naar de overnachtingen in de provincie Gelderland dan zijn logischerwijs vergelijkbare cijfers te herkennen. In 2021 zijn er 690.000 zakelijke overnachtingen in de provincie geweest. Dit is een stijging van 90.000 overnachtingen ten opzichte van 2020. In 2019 was het aantal overnachtingen nog 1.400.000.

Qua aantal zakelijke overnachtingen neemt de provincie Gelderland de vierde plek in na Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. 8% van het totaal aantal zakelijke overnachtingen in 2021 vond plaats in Gelderland.

Wat weten we nog meer van de zakelijke reiziger? Wie zijn het? Waar verblijven ze? Wat geven ze uit? Hoe boeken ze? We geven je hier alle cijfers en inzichten waar jij je voordeel mee kunt doen.

Omar van Beek

Business Intelligence Marketeer

Al jaren werk ik in de toerisme & recreatie industrie en de vraag naar data-gedreven inzichten neemt jaarlijks toe. Inzichten die leiden tot betere bedrijfsbeslissingen die ervoor zorgen dat de juiste gast op het juiste moment bereikt wordt. De benodigde data om tot deze inzichten te komen is ook beschikbaar. Het moet echter nog wel op een gebruiksvriendelijke en leesbare manier samengebracht en gepresenteerd worden. Dit is waar ik me dagelijks mee bezig houd.

Gerelateerde berichten

 • Drukte weten? Drukte meten!
  Nieuws

  Drukte weten? Drukte meten!

 • Update kerncijfers Arnhem Nijmegen
  Nieuws

  Update kerncijfers Arnhem Nijmegen

 • Herfstvakantie 2023 in cijfers

  Herfstvakantie 2023 in cijfers