De Duitse Bezoeker

Er kwamen in 2022 5.880.000 Duitse verblijfsgasten naar Nederland. Dit is een stijging van 238% ten opzicht van 2021. Samen verbleven ze liefst 21.440.000 overnachtingen in ons land. Zoals bekend gaan veel Duitsers naar de kust en Amsterdam is uiteraard populair, maar ook Gelderland is een geliefde bestemming met 1.035.000 Duitse overnachtingen. Een stijging van 281% ten opzichte van het aantal Duitse overnachtingen in 2021. 

Dat is meer dan de helft (53%) van het totaal aantal buitenlandse toeristen in 2022 en daarmee is ‘de Duitser’ verreweg de grootste groep inkomende toeristen.

Belangrijk dus om zo veel mogelijk te weten over de Duitse toerist. Wie zijn het, waar verblijven ze, wat ondernemen ze op een vakantie, wat geven ze uit, hoe boeken ze en meer. We geven je hier alle cijfers en inzichten waar jij je voordeel mee kunt doen.

Omar van Beek

Business Intelligence Marketeer

Al jaren werk ik in de toerisme & recreatie industrie en de vraag naar data-gedreven inzichten neemt jaarlijks toe. Inzichten die leiden tot betere bedrijfsbeslissingen die ervoor zorgen dat de juiste gast op het juiste moment bereikt wordt. De benodigde data om tot deze inzichten te komen is ook beschikbaar. Het moet echter nog wel op een gebruiksvriendelijke en leesbare manier samengebracht en gepresenteerd worden. Dit is waar ik me dagelijks mee bezig houd.

Gerelateerde berichten

  • Zomervakantie 2023 in cijfers

    Zomervakantie 2023 in cijfers

  • Interview met Theo Meeuwissen van Geldersch Landschap & Kasteelen

    Interview met Theo Meeuwissen van Geldersch Landschap & Kasteelen

  • Van groene ambities naar groen doen

    Van groene ambities naar groen doen