De Belgische Bezoeker

Er kwamen in 2022 2.180.000 Belgische verblijfsgasten naar Nederland. Dit is een stijging van 98% ten opzicht van 2021. Samen verbleven ze maar liefst 5.462.000 overnachtingen in ons land. Zoals bekend gaan veel Belgen naar de aangrenzende provincies als Zeeland, Noord-Brabant en Limburg maar ook Gelderland is een geliefde bestemming met 309.000 Belgische overnachtingen. Een stijging van 113% ten opzichte van het aantal Belgische overnachtingen in 2021. 

Dat is een vijfde (19%) van het totaal aantal buitenlandse toeristen in 2022. Daarmee is ‘de Belg’ na de Duitser de grootste groep inkomende toeristen.

Belangrijk dus om zo veel mogelijk te weten over de Belgische bezoeker. Wie zijn het, waar verblijven ze, wat ondernemen ze op een vakantie, wat geven ze uit, hoe boeken ze en meer. In dit document staan alle cijfers en inzichten die antwoord op deze vragen geven.

Omar van Beek

Business Intelligence Marketeer

Al jaren werk ik in de toerisme & recreatie industrie en de vraag naar data-gedreven inzichten neemt jaarlijks toe. Inzichten die leiden tot betere bedrijfsbeslissingen die ervoor zorgen dat de juiste gast op het juiste moment bereikt wordt. De benodigde data om tot deze inzichten te komen is ook beschikbaar. Het moet echter nog wel op een gebruiksvriendelijke en leesbare manier samengebracht en gepresenteerd worden. Dit is waar ik me dagelijks mee bezig houd.

Gerelateerde berichten

 • Drukte weten? Drukte meten!
  Nieuws

  Drukte weten? Drukte meten!

 • Update kerncijfers Arnhem Nijmegen
  Nieuws

  Update kerncijfers Arnhem Nijmegen

 • Herfstvakantie 2023 in cijfers

  Herfstvakantie 2023 in cijfers