Nieuws

Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het

‘Waardevol toerisme: onze leefomgeving verdient het’, zo heet het adviesrapport dat De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) op 12 september in Den Haag presenteerde.  Met een overzichtelijke menukaart met bestaande instrumenten die de ontwikkeling van toerisme kunnen sturen, hoopt De Raad te voorkomen dat de groei van toerisme leidt tot overlast en schade.

Herre Dijkema sloot op uitnodiging van de Raad aan bij een rondetafelgesprek waarbij dieper werd ingegaan op de vraag wat de regionale overheden nodig hebben om toeristische strategieën te realiseren? Want om effectief van de instrumenten gebruik te kunnen maken is naast investeringsbereidheid ook extra beleidscapaciteit vanuit de overheid nodig. Herre Dijkema benoemde daarbij als positief voorbeeld de samenwerking op de Veluwe tussen de overheid (gemeenten en Provincie) en terreinbeherende organisaties, maar deelde ook zijn zorgen over de remmende werking bij projectuitvoering waarbij de Rijksoverheid beslissingsbevoegdheid heeft. Zijn devies dan ook: laat toerisme een wezenlijk onderdeel worden binnen het ministerie.

Lees meer over het rapport

Fotograaf: Fred Ernst
Op de foto van links naar rechts : Marjolein Demmers (raadslid RLI en commissievoorzitter), Marja van der Tas (burgemeester Steenwijkerland), Herre Dijkema (Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen) en  Jos Vranken (NBTC).

Lideweij Bosman

Alles draait om storytelling bij PR. Wat vertellen we over onszelf, en anderen over ons? En klopt dat beeld bij de kern van wie we zijn, wat we doen en waar we heen willen? Mijn taak is deze vragen te beantwoorden en te vormen tot een verhaal dat past en beklijft. Een taak die perfect past bij mijn nieuwsgierige aard.

Gerelateerde berichten

 • Arnhem en Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Lonely Planet’s Best In Travel
  Nieuws

  Arnhem en Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Lonely Planet’s Best In Travel

 • Tips om social media efficiënt in te zetten voor jouw organisatie
  Tips & Tricks

  Tips om social media efficiënt in te zetten voor jouw organisatie

 • Perspectief Hanzesteden 2020-2025
  Nieuws

  Perspectief Hanzesteden 2020-2025

Blijf op de hoogte van nieuws, artikelen en vacatures

Volg ons via LinkedIn