Nieuws

Visie kastelen, buitenplaatsen en landgoederen 2021-2023

Gelderland is ongekend mooi. Overal zijn plekken waar je onder de indruk komt van landelijke en landschappelijke schoonheid. Niet zelden zijn dit plekken met een kasteel, historische buitenplaats of landgoed. Dit monumentale erfgoed spreekt tot de verbeelding en levert een grote bijdrage aan de schoonheid en uniciteit van ons landschap. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Provincie Gelderland benoemt cultuurhistorie en cultuur kernkwaliteiten die bijdragen aan een prettige woon- en leefomgeving. En in de koersnotitie ‘Beleef het in Gelderland’ worden de Gelderse KBL zelfs benoemd als één van de drie nationale verhaallijnen die cultuurhistorisch en toeristisch van belang zijn voor Gelderland.

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen stelde samen met Achterhoek Toerisme en Stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen een ‘Visie Gelderse verhaallijn Kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen’ op hoe we de komende jaren dit unieke karakter willen benutten ten behoeve van het toeristisch en recreatief potentieel in de provincie. Deze visie zet een koers uit voor de jaren 2021 – 2023 en kent vier taakvelden: onderzoek en dataontwikkeling, branding, productontwikkeling en vraagontwikkeling/marketing. Het geheel kwam tot stand met inbreng van een veelheid aan partijen uit de sector. Vanaf 2021 worden stappen gezet om de uitgangspunten om te zetten in concrete activiteiten.

Download de visie

Erwin Akkerman

Projectmanager

In mijn functie als projectmanager zoek ik steeds weer nieuwe kansen om de regio sterker op de kaart te zetten. Ik luister graag naar de wensen en behoeften van ondernemers en overheden. En bouw graag met elkaar aan mooie, nieuwe producten. Heldere doelen, zakelijke werkafspraken en gedegen planningen zijn voor mij basisvoorwaarden voor de uitvoering van mijn werk.

Gerelateerde berichten

 • Drukte weten? Drukte meten!
  Nieuws

  Drukte weten? Drukte meten!

 • BBB-Kamerlid Henk Vermeer neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst
  Nieuws

  BBB-Kamerlid Henk Vermeer neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst

 • GroenLinks-PvdA-Kamerlid Lisa Westerveld neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst
  Nieuws

  GroenLinks-PvdA-Kamerlid Lisa Westerveld neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst