Nieuws

Veluwe op zoek naar initiatieven 75 jaar bevrijding

Bewoners, buurthuizen, scholen, bibliotheken, enzovoort die ideeën hebben voor een kleinschalig initiatief binnen de context van 75 jaar bevrijding van de Veluwe, worden daarbij geholpen. In het kader van het programma Veluwe Remembers, dat onderdeel is van het provinciale programma Gelderland Herdenkt, wordt gezocht naar betrokkenheid in wijken en buurten via de zogenaamde ‘poppy-regeling’. De poppy (meervoud poppies in het Engels) is de klaproos die symbool staat voor het herdenken van oorlogsgeweld.

Vanuit het regioprogramma Veluwe Remembers worden mensen uitgenodigd om hun initiatief aan te melden. Zij kunnen financiële ondersteuning krijgen bij hun project én hun project gaat mee in de communicatiemiddelen die beschikbaar zijn: websites en apps houden bij welke evenementen waar en wanneer plaatsvinden. De uitnodiging geldt voor organisaties binnen de Veluwse gemeenten, daar horen de gemeenten uit de Airborneregio uiteraard bij. De initiatieven moeten een link hebben met één van de drie verhaallijnen die een belangrijke rol spelen in dit kroonjaar: Market Garden (met daarbij de evacuatie), de Joodse geschiedenis in de oorlog en de bevrijding door de Canadezen.

Aanvragen en informatie

Initiatieven kunnen van 20 mei tot en met 10 juni worden aangevraagd via de speciale webpagina van de gemeente Arnhem, waar ook alle voorwaarden staan vermeld. De maximale bijdrage die kan worden aangevraagd is €750,- en dan moet er ook worden gezorgd voor een vorm van cofinanciering. Er is in totaal een bedrag beschikbaar van €150.000,- voor de ‘poppies’. Indien er meer aanvragen binnenkomen dan er beschikbaar budget is, zal verdeling naar rato plaatsvinden.

Meer informatie is te vinden op de website https://www.arnhem.nl/stad_en_wijken/subsidies_organisaties. De spelregels zijn ook na te lezen op de website www.veluweop1.nl.

Gerelateerde berichten

 • BEZOEK AAN GELDERLAND STIJGT EERSTE KWARTAAL MET 6 PROCENT

  BEZOEK AAN GELDERLAND STIJGT EERSTE KWARTAAL MET 6 PROCENT

 • Toeristisch aanbod in kaart
  Onderzoek

  Toeristisch aanbod in kaart

 • Verslag Nieuwspoort: Opnieuw wordt duidelijk hoe cruciaal onze sector en een duurzame bezoekerseconomie is
  Nieuws

  Verslag Nieuwspoort: Opnieuw wordt duidelijk hoe cruciaal onze sector en een duurzame bezoekerseconomie is