Nieuws

The Times roept Nijmegen uit tot duurzame bestemming

Nijmegen is door The Times uitgeroepen tot een van de meest duurzame vakantiebestemmingen. Volgens de krant zorgt de stad goed voor zijn inwoners en weet het een gelukkiger en een gezondere levensstijl te promoten.

Zesde plek
In het lijstje staat Nijmegen op de zesde plek in de top twaalf met duurzame vakantiebestemmingen. Deze lijst is niet samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek, maar gebaseerd op plekken die groen, schoon en vriendelijk zijn. Volgens de krant laat bijvoorbeeld het rivierpark rond de Spiegelwaal zien hoe vorm, plezier en vooruitstrevendheid goed gecombineerd wordt: ‘The urban river park on the Waal shows Nijmegen’s knack of marrying form, fun and forward-thinking function — this sociable pocket of nature doubles as a canny flood-defence system.’

Drie andere redenen waarom Nijmegen een plek verdiende in de lijst is onder andere door de bekroning tot ‘European Green Capital’ en door de michelinster die het botanische restaurant De Nieuwe Winkel ontving. Ook is Guest House Vertoef een voorbeeld voor de hotelsector; hun hostel bevindt zich in omgebouwde kantoren die door lucht-warmtepompen en heatpipes wordt verwarmd.

Gerelateerde berichten

 • Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert Bezoekers Informatie Monitor
  Persbericht

  Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert Bezoekers Informatie Monitor

 • OFFICIËLE OPENING CITYSTORE ARNHEM IN EUSEBIUSKERK
  Persbericht

  OFFICIËLE OPENING CITYSTORE ARNHEM IN EUSEBIUSKERK

 • Koninklijke portretjes voor bezoekers Veluwe
  Persbericht

  Koninklijke portretjes voor bezoekers Veluwe