Nieuws

Schrijf je in voor onze Duitse taalcursus

Als onderdeel van onze activiteiten op de Duitse markt bieden wij onze partners een Duitse taalcursus aan. Duitsland is immers voor Oost-Nederland een belangrijke groeimarkt en Duitsers komen hier graag. Zij vinden ons gastvrij en ons gebied aantrekkelijk. En wanneer zij ook door jou of jouw collega’s in het Duits worden aangesproken, stijgt jouw organisatie – en dus onze regio – in de waardering van de Duitse gast

Wij hebben afgelopen najaar diverse taalcursussen aangeboden. Uit het grote aanmeldingen blijkt dat er wellicht interesse bestaat voor een volgende taalcursus. Deelname aan de cursussen is voor partners met buitenlandbewerking in hun pakket gratis. Ze worden bekostigd vanuit INTERREG-gelden. Je kunt je nu inschrijven voor de taalcursussen: 4 april in Apeldoorn en 5 april in Diepenheim (Overijssel)

De taalcursus Duits is bedoeld voor frontofficemedewerkers. Van deelnemers aan deze cursus wordt een basiskennis Duits verwacht: basisregels grammatica en uitspraak, basis-luistervaardigheid Duits maar beperkte vaardigheden in actief taalgebruik. De trainer schat aan het begin van de cursus het niveau van de deelnemers in en past het niveau van zijn training daarop aan. In de training staan de dagelijkse praktijksituaties van de receptiemedewerker centraal, zoals welkom heten, toeristische tips geven, wegwijsfunctie, afrekenen et cetera. Er is veel interactiviteit tussen de cursisten en docent al dan niet clustergewijs. Deelnemers kunnen eigen praktijksituaties inbrengen.

De Duitse taalcusus wordt gegeven door het Institut für Internationale Kommunikation te Düsseldorf voor max. 14 personen per bijeenkomst. Per bedrijf geldt er een maximum van 2 personen, dit om zo veel mogelijk bedrijven van deze trainingen te kunnen laten profiteren. Je kunt je aanmelden voor een ochtendcursus (10.00 tot 13.00 uur) of een middagcursus (14.00 tot 17.00 uur). Aanmeldingen worden geregistreerd op volgorde van binnenkomst. Er is bewust gekozen voor dit instituut vanwege zijn ruime ervaring en goede naam.

Data en locaties taalcursussen Duits:
Donderdag 4 april 2019: Van der Valk Hotel De Cantharel – Apeldoorn
Meld je aan


Vrijdag 5 april: De Woeste Wieven – Diepenheim
Meld je aan

Na aanmelding genereert het systeem automatisch een bevestiging van deelname. Wij gaan er vanuit dat iedereen die zich voor deelname heeft ingeschreven ook daadwerkelijk komt. Hebben we een no-show, dan zijn we helaas genoodzaakt kosten van € 75 per niet-verschenen persoon in rekening te brengen.

Erwin Akkerman

Projectmanager

In mijn functie als projectmanager zoek ik steeds weer nieuwe kansen om de regio sterker op de kaart te zetten. Ik luister graag naar de wensen en behoeften van ondernemers en overheden. En bouw graag met elkaar aan mooie, nieuwe producten. Heldere doelen, zakelijke werkafspraken en gedegen planningen zijn voor mij basisvoorwaarden voor de uitvoering van mijn werk.

Gerelateerde berichten

 • Drukte weten? Drukte meten!
  Nieuws

  Drukte weten? Drukte meten!

 • BBB-Kamerlid Henk Vermeer neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst
  Nieuws

  BBB-Kamerlid Henk Vermeer neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst

 • GroenLinks-PvdA-Kamerlid Lisa Westerveld neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst
  Nieuws

  GroenLinks-PvdA-Kamerlid Lisa Westerveld neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst