Nieuws

Roel Welsing benoemd in de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Apenheul-directeur Roel Welsing is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Hij is de opvolger van Hans Blaauw die terugtrad vanwege het verstrijken van zijn zittingstermijn. De aanstelling betreft een periode van 4 jaar, met mogelijkheid voor verlenging van nog eens 4 jaar.

Roel Welsing is sinds 2017 algemeen directeur van Stichting Apenheul. Daarvoor werkte hij als manager marketing & sales bij Triodos Bank. In 2013 is hij door vakgenoten gekozen tot marketeer of the Year. Welsing gaat zijn brede kennis en ervaring nu ook inzetten als toezichthouder bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen.

Roel Welsing licht toe: “Dankzij mijn werk bij Apenheul heb ik de toerismesector in Gelderland en op de Veluwe nog veel beter leren kennen. Het Gelders toerisme is een belangrijke sector in een prachtig gebied, waar ontzettend veel te beleven valt voor recreanten. In Apenheul stimuleren we liefde voor dieren en natuur bij al onze gasten. Ook de omgeving rondom ons prachtige park heeft veel te bieden op dit gebied. Ik lever graag een bijdrage aan de ontwikkeling van het toerisme in deze regio, waarbij ik ga proberen bij te dragen aan de bewustwording om daarbij zuinig te zijn op de prachtige natuur hier.”

Herre Dijkema, directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, is verheugd met de komst van Roel Welsing: “Met de kennis en ervaring van Roel Welsing op het gebied van marketing en zijn betrokkenheid bij de regio en de balans tussen natuur-recreatie, kan hij van grote toegevoegde waarde voor onze organisatie zijn.”

Over Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen zet zich in voor bezoekers die langer blijven, meer uitgeven en terugkomen, ter bevordering van de vrijetijdseconomie in de regio Arnhem, het Rijk van 
Nijmegen en de Veluwe. Vanuit haar rol als initiatiefnemer, coördinator en verbinder vormt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen de draaischijf tussen de provincie Gelderland, gemeenten en toeristische ondernemers.

Herre Dijkema

Directeur

Lang is toerisme bekeken vanuit de bijdrage die het levert aan de (regionale) economie. Gelukkig ziet men inmiddels dat toerisme ook bijdraagt aan werkgelegenheid, leefbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid: bezoekers kunnen ervoor zorgen dat een winkel openblijft in het dorp of er werkgelegenheid is in de regio. Toerisme is dus een belangrijk middel om regionale doelen te bereiken en dat lukt alleen als bedrijven, overheden en wij samenwerken aan een sterk imago van de regio’s en een match maken tussen de vraag van de bezoekers en het toeristisch aanbod. Ik verbind daarbij het belang van partijen aan regionale doelen, ondersteun en adviseer partners met de kennis die wij bezitten.

Gerelateerde berichten

 • Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert Bezoekers Informatie Monitor
  Persbericht

  Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert Bezoekers Informatie Monitor

 • OFFICIËLE OPENING CITYSTORE ARNHEM IN EUSEBIUSKERK
  Persbericht

  OFFICIËLE OPENING CITYSTORE ARNHEM IN EUSEBIUSKERK

 • Koninklijke portretjes voor bezoekers Veluwe
  Persbericht

  Koninklijke portretjes voor bezoekers Veluwe