Nieuws

RBT KAN wordt Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Onze organisatie RBT KAN krijgt een nieuwe naam. Vanaf 1 januari 2019 zullen wij als holding verder gaan onder de naam Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Om focus aan te brengen in onze activiteiten op de Veluwe en in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen, geven wij onze activiteiten vorm vanuit VisitVeluwe B.V. en Visit Arnhem Nijmegen B.V.

Waarom een andere naam?

In 2006 is RBT KAN gestart als het Regionaal Bureau voor Toerisme Knooppunt Arnhem Nijmegen. De afgelopen 12 jaar is er veel veranderd: de organisatie is gegroeid en onze activiteiten zijn verbreed. In 2015 hebben wij onze activiteiten uitgebreid richting Veluwe en hebben wij VisitVeluwe B.V. opgezet. De naam RBT KAN als holding dekt al enige tijd de lading niet meer.

Daarom wordt het tijd voor ons om afscheid te nemen van de vertrouwde naam RBT KAN en introduceren wij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Onder deze holding vallen twee werkmaatschappijen, Visit Arnhem Nijmegen en VisitVeluwe, voor de uitvoering van onze activiteiten in de verschillende regio’s.

Wat verandert er voor partners?

In onze samenwerking met partners verandert er praktisch gezien niets. Ben je betrokken in onze regio overschrijdende werkzaamheden of heb je contact met een collega van onze organisatie die werkzaam is voor VisitVeluwe en Visit Arnhem Nijmegen? Dan ontvang je berichten en documenten vanuit Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Is het contact specifiek vanuit de Veluwe of regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen, dan ontvang je berichten en documenten uit naam van de betreffende werkmaatschappij.

Nieuwe websites

Bij een nieuwe naam, hoort een nieuwe huisstijl en wij vernieuwen ook meteen onze business-to-business websites. Medio februari vind je onze nieuwe websites online via:

Nieuwe e-mailadressen

Vanaf 1 januari hebben al onze medewerkers nieuwe e-mailadressen. Onze regiocoördinatoren zijn bereikbaar onder de e-mailadressen van de werkmaatschappijen @visitveluwe.nl of @visitarnhemnijmegen.nl. Onze overige collega’s, die werkzaam zijn voor beide werkmaatschappijen, zijn bereikbaar onder de e-mailadressen van onze holding Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, @toerismevan.nl.

Herre Dijkema

Directeur

Lang is toerisme bekeken vanuit de bijdrage die het levert aan de (regionale) economie. Gelukkig ziet men inmiddels dat toerisme ook bijdraagt aan werkgelegenheid, leefbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid: bezoekers kunnen ervoor zorgen dat een winkel openblijft in het dorp of er werkgelegenheid is in de regio. Toerisme is dus een belangrijk middel om regionale doelen te bereiken en dat lukt alleen als bedrijven, overheden en wij samenwerken aan een sterk imago van de regio’s en een match maken tussen de vraag van de bezoekers en het toeristisch aanbod. Ik verbind daarbij het belang van partijen aan regionale doelen, ondersteun en adviseer partners met de kennis die wij bezitten.

Gerelateerde berichten

 • bijna 1,5 miljoen verblijfsgasten in kwartaal 3
  Feiten & Cijfers

  bijna 1,5 miljoen verblijfsgasten in kwartaal 3

 • De Veluwse Buitenvoorstellingen gaan in december weer van start
  Nieuws

  De Veluwse Buitenvoorstellingen gaan in december weer van start

 • Voor wie is erfgoed aantrekkelijk?

  Voor wie is erfgoed aantrekkelijk?