Nieuws

Promotie rustige wandelroutes i.s.m. met De Gelderlander

Covid-19 zorgt ervoor dat inwoners van Gelderland meer en vaker gaan recreëren in de eigen regio. Aangezien toeristische bedrijven geheel of gedeeltelijk gesloten zijn, gaan we veelal de natuur in om te wandelen, fietsen, mountainbiken of hardlopen. Als regionaal bureau voor toerisme zien we het als onze taak om mensen te inspireren en te motiveren om andere plekken te bezoeken en daarmee de kwetsbare natuur te ontzien en proberen ongewenste drukte te voorkomen.

Om meer mensen te bereiken met alternatieven voor de bekende plekken, gaat Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen samenwerken met De Gelderlander. De komende maanden gaan bekende Gelderlanders Margot Ribberink (voormalig weervrouw en klimaatdeskundige) en Ap Dijksterhuis (schrijver, spreker, hoogleraar en ondernemer) bij toerbeurt tien weken lang een rustige wandelroute in de regio Arnhem, Rijk van Nijmegen en op de Veluwe wandelen. Zij schrijven op een luchtige manier en met de nodige humor een column over hun ervaringen en alles wat ze onderweg tegenkomen. Wij bieden de routes aan, maar Margot en Ap krijgen de journalistieke vrijheid om zelf te bepalen wat ze schrijven.

Rustig wandelen
De columns met als centrale thema ‘rustig wandelen’ verschijnen vanaf 24 februari elke woensdag in alle edities van De Gelderlander. De columns over de Veluwse routes worden doorgeplaatst in De Stentor. De Gelderlander ontwikkelt een landingspagina waar alle gewandelde routes zijn terug vinden, zodat ook inwoners deze kunnen gaan wandelen. Deze wandelingen, maar ook andere rustige wandelingen in onze regio’s en de columns zijn tevens terug te vinden op een speciale landingspagina op onze eigen toeristische websites. Kijk ook eens op visitveluwe.nl/rustigwandelen, visitarnhem.com/rustigwandelen en visitnijmegen.com/rustigwandelen en ga lekker op pad!

Druk op de natuur verlagen
De terreinbeheerders maken zich terecht zorgen over de druk die dat legt op de natuur: sommige mensen laten rommel achter of gaan buiten de paden waarmee ze de natuur verstoren. Tegelijkertijd is het ook begrijpelijk dat veel mensen, met alle beperkingen die er nu zijn, de natuur als een uitlaatklep zien.  Het probleem is vooral dat mensen te vaak op dezelfde momenten dezelfde plekken in die natuur bezoeken. En dat zorgt nu juist voor ongewenste druk op de natuur en toename in irritatie tussen recreanten. Onze verwachting is dat wij, ook na corona, meer en vaker in onze eigen regio blijven recreëren. Om te voorkomen dat we daarmee de natuur én elkaar te veel in de weg gaan zitten, is het van groot belang om mensen te inspireren op andere momenten en naar andere, minder bekende plekken te gaan waar de natuur nog wel ruimte biedt. Middels de samenwerking met De Gelderlander hopen we daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

 

Gerelateerde berichten

 • Drukte weten? Drukte meten!
  Nieuws

  Drukte weten? Drukte meten!

 • BBB-Kamerlid Henk Vermeer neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst
  Nieuws

  BBB-Kamerlid Henk Vermeer neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst

 • GroenLinks-PvdA-Kamerlid Lisa Westerveld neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst
  Nieuws

  GroenLinks-PvdA-Kamerlid Lisa Westerveld neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst