Nieuws

Pop-up Citystore Arnhem: deze lokale makers hebben de beste decembercadeaus

Hoewel Citystore Arnhem pas in januari officieel de deuren opent, kunnen bezoekers deze feestmaanden al in de pop-up store terecht voor de unieke items van ontwerpers en ondernemers uit de stad (en regio).

Citystore Arnhem biedt vanaf deze maand met een tijdelijke pop-up store in de Eusebius onderdak aan lokale makers uit de regio. Al hun producten zijn duurzaam en met liefde en aandacht gemaakt. Manager Tourist Information bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen Silvijn van Pinxteren vertelt: “De feestdagen zijn een uitgelezen moment om bezoekers en inwoners kennis te laten maken met de typische Arnhemse ontwerpen en producten in onze winkel. Ter inspiratie hebben we een top vijf favoriete cadeauartikelen samengesteld, waaronder interieuraccessoires, ambachtelijke zeep, lokaal gebrouwen bier en een culinaire cadeau voor door de brievenbus.”

De pop-up store blijft open tot de officiële opening van de Citystore in januari en bevindt zich in de Eusebius aan Kerkplein 1 in Arnhem.

Top 5 favoriete decembercadeaus:

1. Houten skyline Arnhem City Shapes
Met deze skyline aan de muur haal je een echte eyecatcher in huis. Alle gebouwen op de skyline zoals de Eusebiuskerk, Musis, de Sabelspoort en de John Frostbrug zijn zorgvuldig en met passie voor Arnhem gekozen. Daarnaast zijn ze geselecteerd voor hun historische en/of esthetische waarde. De skyline van Arnhem is heel eenvoudig en snel aan de muur te bevestigen of te presenteren op een sidetable met het bijgeleverde steuntje. Prijs: 25 euro.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Houten-Skyline-Arnhem.jpeg

 

2. Ansichtkaart Edwim Peters
Edwim Peters (1965) werkt en woont in Arnhem. Ingegeven door zijn directe omgeving in Arnhem-Noord (de plekken uit zijn jeugd) begon hij houtsneden te maken met vertrouwde stadsbeelden: het huis waar hij is opgegroeid in de hooggelegen wijk Alteveer, de trolleylijnen van lijn 3, de Apeldoornsebrug. Tussen de 25 en 35 uur kost het hem om een houtsnede te maken. Soms gaan de personages op de houtsneden vergezeld met iets-uit-Arnhem: een stadsplattegrond, een straatnaambordje, een trolleybus. Want het decor waarin zij hun bevroren handelingen verrichten is, zonder misverstand, Arnhem-Noord. Een aantal van Peters houtsnijwerken is als ansichtkaart bij Citystore Arnhem te koop. Prijs: 1,50 euro per stuk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Ansichtkaart-Edwim-Peters.jpeg

3. Geurzakjes Botma & van Bennekom
De natuurlijke zepen en verzorgende producten van Botma & van Bennekom worden met de hand gemaakt van biologische ingrediënten in het zeepatelier in Duiven. Alles is vrij van SLS, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen, palmolie, niet getest op dieren en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Bovendien wordt alles met de hand gedaan: van het afwegen en mixen van de ingrediënten tot het snijden van de zepen. Zodra de zepen rijp zijn worden ze naar de Buitenplaats van Siza gebracht en verpakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het snijden van de zepen, ontstaan er reststukjes. Om verspilling tegen te gaan worden van deze stukjes heerlijk ruikende geurzakjes gemaakt. Prijs van een geurzakje: 3,95 euro.

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Geurzakje-Botma-van-Bennekom.jpeg

 

 

4. Culicards Estée Strooker
Estée Strooker won op 20-jarige leeftijd het programma Masterchef en opende direct daarna in Arnhem haar eerste eigen restaurant ’t Amusement. Hier serveert ze fine dining verrassingsmenu’s met seizoensgebonden streekingrediënten. Bovendien staan er drie kookboeken op haar naam en presenteerde ze meerdere programma’s bij 24Kitchen. De Culticard is een lief gebaar en culinaire inspiratie, een beetje van Estée Strooker en een beetje van jou als brievenbuscadeau. Prijs 3,95 euro.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Culicards-van-Estee-Strooker.jpeg

 

5. Durs Bier
Arnhem heeft sinds 1935 weer een echte stadsbrouwerij. In hartje Klarendal brouwt Durs met trots en passie bier met echte Arnhemse namen als Dikke Prins, Leip Hèrt, Schuume, Geutpisser en Jetser. Durs brengt een ode aan het Arnhemse water. De Sint-Jansbeek staat daarin centraal. Aan deze beek is de stad Arnhem ontstaan. Al rond de 13e eeuw stonden er verschillende brouwerijen langs de beek. Zij gebruikten het water uit de beek om er bier van te brouwen. Hejje Durs en kun je niet kiezen? Kies dan voor een giftset van 3. Een smakelijk cadeau, ook voor jezelf. Prijs: 10.99 euro.

 

Klik hier voor meer cadeaus van lokale makers.

Lideweij Bosman

Pr-adviseur

Alles draait om storytelling. Of dit nu gaat over PR, het schrijven van boeken of journalistieke teksten. Wat vertellen we over onszelf, en anderen over ons? En klopt dat beeld bij de kern van wie we zijn, wat we doen en waar we heen willen? Mijn taak is deze vragen te beantwoorden en te vormen tot een verhaal dat past en beklijft. Een taak die perfect past bij mijn nieuwsgierige aard.

Gerelateerde berichten

 • Activiteiten en resultaten Das Andere Holland in 2022
  Nieuws

  Activiteiten en resultaten Das Andere Holland in 2022

 • Gelderland weer onverminderd populair in 2022
  Persbericht

  Gelderland weer onverminderd populair in 2022

 • Toerisme Gelderland 2022