Persbericht

Veluwse buitenvoorstellingen terug van weggeweest

Wie van muziek, theater, cabaret en/of film houdt, maar ook van de zomerse buitenlucht, die zit deze zomer op de Veluwe goed. Vanaf 1 juli gaan de populaire Veluwse Buitenvoorstellingen weer van start; de perfecte zwoele zomeravonden die je zeker niet mag missen.
In de openlucht genieten van unieke voorstellingen op prachtige openluchtlocaties op de Veluwe? Dat kan dit jaar weer! Omdat de voorstellingen de afgelopen jaren niet doorgingen wordt er dit jaar door Veluwse Buitenvoorstellingen en VisitVeluwe groots uitgepakt met een vol programma van verrassende voorstellingen.

Eropuit in de openlucht

Vanaf 1 juli tot eind september vinden er op verschillende Veluwse locaties buitenvoorstellingen plaats. Uiteenlopend van theater en moderne muziek tot film en cabaret kan het publiek genieten van vermakelijke voorstellingen. In prachtige decors zoals groene parken, naast kastelen en oude kazernes en dorpsstraten. Oftewel; een avond vol cultuur en natuur op sfeervolle openluchtlocaties.
Sfeerbeeld Veluwse Buitenvoorstellingen

Omgeving staat centraal

Maar de Veluwse Buitenvoorstellingen zijn meer dan alleen vermakelijke voorstellingen. Tijdens de optredens staat het verhaal van dát specifieke stukje Veluwe waar de voorstelling te zien is centraal. Ieder stukje Veluwe heeft immers eigen unieke kenmerken die het best voelbaar zijn op die specifieke locatie. De voorstelling en omgeving versterken elkaar dusdanig dat de bezoeker volledig kan opgaan in het verhaal.

Een bomvol programma met voor ieder wat wils

Volg het verhaal van Helene Kröller-Müller, die liever tegen haar schilderijen praatte dan tegen mensen van vlees en bloed; en luister naar het Orkest van de Koninklijke Marechaussee dat een duidelijke link heeft met het Koningshuis. Geef je over aan de tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe van de Deventerse zangeres MINKA; of proef het rijke verleden uit de tijden dat kastelen en landhuizen door de welgestelden werden gebouwd tijdens de openluchtbioscoop bij Kasteel Vosbergen in Heerde. Kortom; een bomvol programma met voor ieder wat wils.

Een koninklijk tintje

Het jaar 2022 draait op de Veluwe om ‘koninklijk genieten’. Diverse voostellingen zijn dit jaar dan ook gekoppeld aan dit thema en voorzien van een koninklijk tintje. Zo voel je je als bezoeker de koning te rijk.

Tickets en programma  

Geniet in juli, augustus en september van echte Veluwse voorstellingen op prachtige openluchtlocaties verspreid over de Veluwe met o.a. theater, cabaret, openlucht­films en muziek. Ga naar Veluwse Buitenvoorstellingen voor meer informatie en het volledige programma.

Evelien van Aafst

PR en communicatie medewerker

Natuurlijk kunnen we zelf heel goed vertellen hoe geweldig onze regio is, maar is het niet veel geloofwaardiger als anderen hierover schrijven of praten? Als Pers & PR adviseur bedenk ik creatieve manieren om met de inzet van free- en paid publicity bereik te genereren voor de Veluwe, het Rijk van Nijmegen en Regio Arnhem. Een geslaagde persaanpak in digitale tijden levert gegarandeerd een mooi, authentiek artikel of interessante reportage op. Mijn doel: de regio in de spotlights!

Gerelateerde berichten

 • 8X Typische Arnhemse cadeaus voor de feestdagen
  Persbericht

  8X Typische Arnhemse cadeaus voor de feestdagen

 • 8X Typisch Nijmeegse cadeaus voor de feestdagen
  Persbericht

  8X Typisch Nijmeegse cadeaus voor de feestdagen

 • Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart
  Persbericht

  Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart