Persbericht

De Top 3 leukste herfstuitjes met een koninklijk tintje

Het jaar 2022 draait op de Veluwe, in het bijzonder in en rondom Apeldoorn, om ‘koninklijk genieten’. Met als aftrap de heropening van Paleis Het Loo begin dit jaar is er ook gedurende het najaar genoeg te beleven. Voor de bezoeker staan er deze herfst vorstelijke activiteiten op de agenda waardoor men zich koning te rijk voelt.

 • Rally rijden langs koninklijke hotspots

Tijdens de RoyalRally rijdt men langs de ‘koninklijke hotspots’ van de Veluwe zoals Paleis Het Loo, De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en het Uddelermeer. Wat deze locaties met het koninklijk thema te maken hebben mag de bezoeker zelf ontdekken. Vast staat dat men aan het eind van de rally alles weet over de indrukwekkende geschiedenis van dit bijzondere gebied. En  waarom koningen en stadhouders van vroeger al naar dit gebied kwamen om te ontspannen.

 • Geblinddoekt genieten van een theatervoorstelling

In theatervoorstelling ‘Rimpelingen, het geheim van een hofhouding’, spelen zes blinde en slechtziende spelers voor een geblinddoekt publiek. De première vindt plaats op Paleis Het Loo. Vervolgens is de voorstelling te zien in vijf Gelderse kastelen. Het wordt een ware belevenis waarin geluid, tast en geur een belangrijke plaats innemen en de zintuigen optimaal geprikkeld worden.

Centraal in de voorstelling staat een vergeten groep blinde bedienden die is achtergebleven in het paleis van de koninklijke familie. Hun blindheid maakten hen geschikt om in de nabijheid van de familie te verkeren die zo schijnbaar ongezien en vrij kon bewegen. Het geblinddoekt publiek komt in ‘de wereld zonder zicht’ van deze bedienden. Zij delen hun verhalen terwijl er voorbereidingen worden getroffen voor een ‘koninklijk maal”.

 • Expositie met een adellijk tintje

Museum Het Pakhuis in Ermelo sluit aan bij het koninklijke thema met een speciale expositie met een adellijk tintje: Pracht&Praal – de stand van Staverden. In deze expositie maken bezoekers een tijdreis van de Late Middeleeuwen naar het heden. Ontmoet de interessante adellijke bewoners van Kasteel Staverden en proef onderweg iets van de sfeer van weleer.

De pauwengalerij toont de innige band tussen Ermelo en het dier. Ermelo en de witte pauw zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je komt het dier overal in het straatbeeld tegen: in kunstwerken op rotondes en pleinen, in de cirkels om de bomen, in het gemeentewapen. Maar wie het ‘boeket van veren’ wil aanschouwen, moet naar Staverden reizen; de kleinste stad van de Benelux. Met de veren van de pauw is geschiedenis geschreven.

Naast deze vorstelijke uitjes zijn er nog talloze andere koninklijke belevenissen op de Veluwe. Ga naar https://www.visitveluwe.nl/koninklijk en https://www.uitinapeldoorn.nl/koninklijk-genieten voor alle royale locaties, routes en arrangementen.

Evelien van Aafst

PR en communicatie medewerker

Natuurlijk kunnen we zelf heel goed vertellen hoe geweldig onze regio is, maar is het niet veel geloofwaardiger als anderen hierover schrijven of praten? Als Pers & PR adviseur bedenk ik creatieve manieren om met de inzet van free- en paid publicity bereik te genereren voor de Veluwe, het Rijk van Nijmegen en Regio Arnhem. Een geslaagde persaanpak in digitale tijden levert gegarandeerd een mooi, authentiek artikel of interessante reportage op. Mijn doel: de regio in de spotlights!

Gerelateerde berichten

 • PERSBERICHT: Gelderland deze zomer weer populair bij binnen- en buitenlandse toerist
  Persbericht

  PERSBERICHT: Gelderland deze zomer weer populair bij binnen- en buitenlandse toerist

 • BEZOEK AAN GELDERLAND STIJGT EERSTE KWARTAAL MET 6 PROCENT
  Persbericht

  BEZOEK AAN GELDERLAND STIJGT EERSTE KWARTAAL MET 6 PROCENT

 • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
  Nieuws

  Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’