Persbericht

Buitenvoorstellingen Veluwe 2021 in teken van bevrijding

Buitenvoorstellingen Veluwe 2021 in teken van bevrijding
Meld je nu aan als locatie!

De afgelopen jaren organiseerden verschillende initiatiefnemers op de Veluwe een mooi programma aan openlucht buitenbioscopen. De buitenvoorstellingen met als thema ’75 jaar Vrijheid’, die in verband met de coronamaatregelen dit jaar niet door konden gaan, worden verplaatst naar april en mei 2021. Voor deze maanden is gekozen omdat de Veluwe en de rest van Nederland in deze maanden werden bevrijd. Hiermee sluiten de buitenvoorstellingen aan op de lijn van de provincie Gelderland, die de activiteiten in het kader van Gelderland Herdenkt ook voortzet in die maanden. De organisatie is op zoek naar ondernemers die een buitenvoorstelling willen organiseren.

Als ondernemer van een vakantiepark, restaurant of hotel, is dit dé kans om een event te organiseren waarbij gasten verrast worden met een buitenvoorstelling. Maar ook culturele instellingen of lokale (city)marketing organisaties kunnen een buitenvoorstelling organiseren in bijvoorbeeld een park of op een andere bijzondere locatie. Zodra de avondschemering invalt, maken bezoekers op een megascherm kennis met een film die is gebaseerd op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op deze manier ervaren ze de Veluwe optimaal. Verschillende partijen hebben zich, verspreid over de Veluwe, inmiddels aangemeld om de film te vertonen. Maar er is nog voldoende ruimte in het programma voor nieuwe initiatiefnemers.

Geïnteresseerd?
Bent u als ondernemer of instelling op de Veluwe ook geïnteresseerd om de film op een bijzondere locatie te vertonen? Neem dan contact op met Marco Bod van Buro Vrijetijdswerk, e-mail: info@vrijetijdswerk.nl. Er ligt een kant en klaar corona-proof concept voor een buitenvoorstelling klaar. Daarmee worden deelnemers organisatorisch ontlast en is er vooraf een duidelijk overzicht over de kosten die hiermee zijn gemoeid.

Veluwegevoel
Het hoofddoel van de buitenbioscopen is om het Veluwegevoel te stimuleren bij inwoners van de Veluwe en aanwezige toeristen en recreanten. Daarnaast zijn educatie, exclusief aanbod voor inwoners / bezoekers en promotie van de regio aanvullende subdoelstellingen. De VeluweAlliantie heeft aan Buro Vrijetijdswerk de opdracht verstrekt om initiatiefnemers hiervoor te enthousiasmeren en te helpen met het realiseren van een mooi Veluws programma aan buitenvoorstellingen met films die gaan over het einde van de Tweede Wereldoorlog. VisitVeluwe verzorgt de marketing en communicatie om de buitenvoorstellingen onder de aandacht te brengen van inwoners en bezoekers.

Gerelateerde berichten

 • 8X Typische Arnhemse cadeaus voor de feestdagen
  Persbericht

  8X Typische Arnhemse cadeaus voor de feestdagen

 • 8X Typisch Nijmeegse cadeaus voor de feestdagen
  Persbericht

  8X Typisch Nijmeegse cadeaus voor de feestdagen

 • Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart
  Persbericht

  Aantal verblijfsgasten stijgt eerst kwartaal met een kwart