Nieuws

Monitor bezoekersdrukte Gelderland

De monitor bezoekersdrukte is offline

Nederlanders trekken er graag weer op uit. Dit biedt kansen voor onze regio’s deze zomer, maar een goede verspreiding van bezoekers in tijd en ruimte is wenselijk en noodzakelijk. Zeker in deze tijd waarin het coronavirus ons parten speelt. De monitor bezoekersdrukte toont aan de hand van een kaart waar de drukke en rustige plekken zich in Gelderland op dit moment bevinden. De kaart bevat verschillende locaties waar dagrecreatie plaatsvindt. Je kunt dus goed zien op de kaart op welke plekken je de 1,5 metermaatregel goed kunt waarborgen.

Wat is het?

De opzet is in de eerste fase eigenlijk heel eenvoudig. Lokale experts krijgen een web-app waarmee ze via een soort stoplicht systeem een aantal malen per dag aan kunnen geven hoe druk het is op hun locatie. Wij verzamelen die informatie en presenteren dat via diverse kanalen in een monitor bezoekersdrukte. Als we genoeg plekken met elkaar in beeld brengen krijgen we een goede indruk van plekken waar je als consument nog prima heen kan gaan en plekken waar het eigenlijk te druk is.

Lees meer over onze aanpak in deze factsheet. 

Vraag de bezoekersdrukte widget aan

Het is ook mogelijk om de monitor bezoekersdrukte op jouw eigen website te ontsluiten. Dit kan gemakkelijk op jouw website geplaatst worden door middel van een iframe. Vul hieronder je aanvraag in en je ontvangt van ons een uitgebreide instructie.

  De kaart kan alvast ingezoomd worden op een specifiek gebied. Standaard staat de kaart op geheel provincie Gelderland.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan als lokale expert

Ben je een lokale expert en wil je aansluiten bij ons initiatief? Heel graag! Vanaf vandaag kun je jouw locatie direct aanmelden in onze monitor.

Wat vragen we van je? Geef in de zomermaanden driemaal daags aan hoe druk het is op jouw locatie. Zo werk je mee aan een fantastische beleving voor bezoekers aan Gelderland!

Heb je vragen over het gebruik van de monitor? Bekijk dan onze uitgebreide instructie of de veelgestelde vragen.

Vraag de bezoekersdrukte locatie-grafiek aan

Het is mogelijk om als lokale expert jouw bezoekersdrukte op jouw eigen website te plaatsen. Potentiële bezoekers zien in een oogopslag op jouw homepage jouw actuele bezoekersdrukte. Deze grafiek kan door middel van een iframe op de website geplaatst worden. De bezoekersdrukte die jij invoert op bezoekersdrukte.nl wordt automatisch geupdate in jouw persoonlijke grafiek. Zo heb je altijd de up to date bezoekersdrukte informatie online staan. Interesse? Stuur een mail naar bezoekersdrukte@toerismevan.nl met jouw locatie en wij mailen de instructie.

Voorbeeld bezoekersdrukte locatie-grafiek

Media-aandacht

Op deze pagina zie je welke media publiceerden over de monitor.

Monitor bezoekersdrukte

De monitor bezoekersdrukte is offline.

Sarel Tempelman

Projectmanager

De wereld van vrije tijd en toerisme vind ik mateloos boeiend. De sector ontwikkelt zich snel en steeds weer zijn er nieuwe mogelijkheden om de beleving van de consument te versterken, nieuwe onderzoeks- en marketingmogelijkheden en ontwikkelingen rondom het managen van toeristenstromen. Ik vind het interessant om samen met onze partners te zoeken naar hoe we in deze dynamiek het beste voor de regio kunnen doen.

Gerelateerde berichten

 • PERSBERICHT: Gelderland deze zomer weer populair bij binnen- en buitenlandse toerist

  PERSBERICHT: Gelderland deze zomer weer populair bij binnen- en buitenlandse toerist

 • Zomerprognose 2024 voor Veluwe, Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen

  Zomerprognose 2024 voor Veluwe, Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen

 • BEZOEK AAN GELDERLAND STIJGT EERSTE KWARTAAL MET 6 PROCENT

  BEZOEK AAN GELDERLAND STIJGT EERSTE KWARTAAL MET 6 PROCENT