Nieuws

Heropening van Paleis Het Loo in 2021

Meer dan 5.000 vierkante meter extra vloeroppervlakte, extra zalen voor nieuwe presentaties en ruime ontvangstmogelijkheden – bezoekers van Paleis Het Loo wacht in 2021 een royaal welkom. Marieke Berendsen, hoofd Publiek & Programma, geeft alvast een inkijkje in het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis.

De verbouwing was nodig omdat vanaf 2021 alle overheidsgebouwen asbestschoon moeten zijn. Zo ook Paleis Het Loo. ‘Wij hebben deze gelegenheid aangegrepen om én onze technische installaties te vervangen én om een uitbreiding te realiseren, waarmee we het paleis klaarstomen voor de volgende fase van zijn bestaan,’ vertelt Berendsen. Deze fysieke uitbreiding vindt ondergronds plaats, onder het voorplein van het paleis. Hier komen, naast de entree met garderobe, toiletten en museumshop, ook de Grand Foyer, nieuwe vaste presentatiezalen en wisseltentoonstellingszalen.

Beeld: Impressie KAAN Architecten, Paleis Het Loo.
Tekst: Karlijn van Onzenoort

 

Reinou de Haan

Merkleider Veluwe

Als Merkleider Veluwe ben ik integraal verantwoordelijk voor alle activiteiten die VisitVeluwe uitvoert voor en met de Veluwe: van strategie tot en met operatie. Van meedenken over de VeluweAgenda en ontwikkeling van de diverse belevingsgebieden op de Veluwe tot aan de inhoud van de magazines en campagnes die gemaakt worden voor de Veluwe. Samen met toeristische partners en gemeenten sta ik ervoor om de Veluwe de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming te laten blijven met een balans tussen bewoners-bezoekers en natuur-recreatie.

Gerelateerde berichten

 • The Times roept Nijmegen uit tot duurzame bestemming
  Nieuws

  The Times roept Nijmegen uit tot duurzame bestemming

 • Start 15-daagse Duitsland-booster voor toeristische ondernemers
  Nieuws

  Start 15-daagse Duitsland-booster voor toeristische ondernemers

 • Toerisme in Gelderland bijna terug op pre-corona niveau

  Toerisme in Gelderland bijna terug op pre-corona niveau