Nieuws

Hanze-camperroute verbindt Hanzesteden in Nederland en Duitsland

Het eerste resultaat van de veelbelovende samenwerking tussen de veertien Hanzesteden in de Duits-Nederlandse grensregio binnen het door Interreg gefinancierde project ‘Grensoverschrijdende samenwerking – Hanzesteden toen en nu’ is er. Een grensoverschrijdende camper-inspiratie-route langs de 14 steden, die de Hanzesteden in Nederland met die aan de Rijn in Duitsland verbindt.

Camperreizen zijn bijzonder populair. Steeds vaker gaan Nederlanders en zeer zeker Duitsers met de camper op vakantie. De grensoverschrijdende camper-inspiratie-route, waar naar wens enkele Hanzesteden kunnen worden aangedaan, is daarom een prachtige mogelijkheid om de Hanzesteden bij een voor de Hanze aantrekkelijke doelgroep onder de aandacht te brengen en de reiziger een extra bijzonder Hanze-gevoel te laten ervaren.

Verleg je grenzen met de internationale Hanze-camperroute
Om de bekendheid van de Hanzestedenroute als aantrekkelijke toer te vergroten en het camperaanbod in en rond de Hanzesteden onder de aandacht te brengen zijn we een heel mooie samenwerking aangegaan met kampeerspecialist ACSI. Onderdeel van de samenwerking is de ACSI FreeLife TestTour, waarbij twee geselecteerde koppels (de cultuurliefhebbers en de levensgenieters) de eerste twee weken van september met de camper op weg zijn langs de Hanzesteden. Zij leggen hun belevenissen en ervaringen tijdens de toer vast door middel van artikelen, verslagen, video’s, foto’s, vlogs en social media. Zo willen we gedurende een lange periode een zo groot mogelijk bereik behalen. De reis wordt in 2 verhaallijnen (twee inspiratieroutes langs zeven Hanzesteden) gevolgd op de landingspagina’s van ACSIFreeLife en via hun andere kanalen als ook die van de partners gepromoot. Ook zal er tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs van 9 tot 13 oktober 2019, een stand worden ingericht met een camper van de TestTour en een uitgebreide video over de TestTour.

Gerelateerde berichten

 • Hanzesteden gaan grensoverschrijdend samenwerken
  Nieuws

  Hanzesteden gaan grensoverschrijdend samenwerken

 • Aan de slag om de Duits-Nederlandse Hanze te laten herleven
  Nieuws

  Aan de slag om de Duits-Nederlandse Hanze te laten herleven

 • Leerzame eerste ontmoeting Duitse Hanzesteden
  Nieuws

  Leerzame eerste ontmoeting Duitse Hanzesteden