Nieuws

Gelderland levert Den Haag mooie streken

De week voorafgaand aan Prinsjesdag staat de provincie Gelderland in het spotlicht in Den Haag. Politici, inwoners en bezoekers van Den Haag kunnen dan genieten van een programma rond Food, Sport en Health. De Prinsjesestafette, een vierdaagse wandeltocht vanuit Nijmegen met een intocht over de ‘Via Gladiola’ in Den Haag, is er onderdeel van. Inwoners van Gelderland worden uitgenodigd de tocht mee te lopen.

Gelders programma in Den Haag

De leden van de Staten-Generaal, de Ministers en Staatssecretarissen, maar ook inwoners van en bezoekers aan Den Haag wordt tussen 10 en 15 september een Gelders programma rond Food, Health en Sport aangeboden. Daarin komen allerlei sterke punten van Gelderland aan de orde. Van de Vierdaagse-wandelmars tot de natuurfilm ‘Wild op de Veluwe’ en van Gelderse mode tot de herdenkingen van ‘75 jaar vrijheid’, welke in Gelderland in 2019 en 2020 groots worden opgepakt. Hoofd-organisator is de Provincie Gelderland, die op zijn beurt samenwerkt met tal van partijen om met elkaar het programma neer te zetten, zoals Stichting de 4Daagse en Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

Loop mee met de Prinsjesestafette

Gelderlanders worden niet alleen uitgenodigd om die week in Den Haag te komen kijken, maar juist ook om mee te doen aan de activiteiten. Samen met bestuurders van Gelderse gemeenten kun je op één of meer dagen meewandelen, vanuit Gelderland naar Den Haag. De start is op 10 september op het Vierdaagseplein In Nijmegen. En de intocht is op de 13e in Den Haag, uiteraard over de ‘Via Gladiola’. Die toepasselijk wordt versierd, zoals we dat kennen vanuit de Vierdaagse in Nijmegen.

De Commissaris van de Koning Clemens Cornielje, heeft alle colleges van burgemeester & wethouders van de Gelderse gemeenten uitgenodigd een deel van de wandelmars mee te lopen. Voor dat doel is de tocht in 10 etappes opgeknipt, met afstanden tussen 17 en 28 km. Op die oproep is massaal gereageerd. Gedachte is dat niet alleen Gelderse bestuurders de tocht lopen, maar juist ook de inwoners van Gelderland. Loop mee met je college van B&W is het credo. Op maandag 10 september geeft de Commissaris samen met de burgemeester van Nijmegen het startsein, waarna de wandelaars op stap kunnen.

Aanmelden voor deelname 

Wie één of meer trajecten van de wandeltocht wil meelopen, kan zich daarvoor aanmelden via gelderland.nl/Prinsjesfestival. De trajecten starten in Nijmegen, Zetten, Ochten, Tiel, Geldermalsen, Leerdam, Schoonhoven, Nieuwerkerk aan de IJssel, Delft en Den Haag. De organisatie van de tocht is in de vertrouwde handen van Stichting de 4Daagse. Deelname is gratis. Per traject is ruimte voor 100 deelnemers en inschrijven kan tot 31 augustus. Iedere aangemelde wandelaar krijgt een t-shirt met ‘Prinsjesestafette – Gelderland levert Den Haag mooie streken’.

Mode, food en film op zaterdag

Op zaterdag 15 september worden de meeste bezoekers verwacht in Den Haag. Op Het Plein en De Hofplaats wordt een programma met muziek, mode en food aangeboden, uiteraard afkomstig uit Gelderland. Vanaf 12.00 uur is er op Het Plein van alles te beleven. De dag wordt afgesloten met de vertoning van de prachtige natuurfilm ‘Wild op de Veluwe’ op een metersgroot videoscherm, midden op Het Plein.

Erwin Akkerman

Projectmanager

In mijn functie als projectmanager zoek ik steeds weer nieuwe kansen om de regio sterker op de kaart te zetten. Ik luister graag naar de wensen en behoeften van ondernemers en overheden. En bouw graag met elkaar aan mooie, nieuwe producten. Heldere doelen, zakelijke werkafspraken en gedegen planningen zijn voor mij basisvoorwaarden voor de uitvoering van mijn werk.

Gerelateerde berichten

 • bijna 1,5 miljoen verblijfsgasten in kwartaal 3
  Feiten & Cijfers

  bijna 1,5 miljoen verblijfsgasten in kwartaal 3

 • De Veluwse Buitenvoorstellingen gaan in december weer van start
  Nieuws

  De Veluwse Buitenvoorstellingen gaan in december weer van start

 • Voor wie is erfgoed aantrekkelijk?

  Voor wie is erfgoed aantrekkelijk?