Nieuws

Gelderland Herdenkt app beschikbaar in de store

Vanaf nu is de gratis Gelderland Herdenkt app te downloaden in de AppStore en Google Play. De app is voor bezoekers een gids op zak: bezoekers kunnen snel en makkelijk alle actuele WO2-gerelateerde evenementen raadplegen, routes die langs indrukwekkende plekken voeren volgen, verhalen over de Tweede Wereldoorlog bekijken en restaurants en overnachtingsplekken in de buurt van zijn of haar Gelderland Herdenkt activiteit vinden.

Gratis, eenvoudig en drietalig
De app is gratis te downloaden in de AppStore en Google Play. Het is voor iedere bezoeker gemakkelijk te gebruiken en hij wordt straks ook in het Engels en Duits beschikbaar gesteld.
De Gelderland Herdenkt app biedt de volgende voordelen:

 • In één app alle actuele herdenkingen en andere WO2-gerelateerde activiteiten beschikbaar;
 • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij de bezoeker in de buurt;
 • Routes met verhalen over de Tweede Wereldoorlog langs indrukwekkende historische locaties.

Extra features app in augustus
In augustus worden nog extra features aan de Gelderland Herdenkt app toegevoegd. De routes worden belevingsroutes met spannende audio-verhalen, video en beeld. Praktische informatie is dan zonder datagebruik te raadplegen. Wel zo handig als iemand zich op een plek bevindt waar het bereik minder goed is, zoals op de Veluwe. Ook is het mogelijk voor gebruikers om de locatie te delen. Zo krijgen ze te zien welke activiteiten er op dat moment bij hen in de buurt plaatsvinden.

Over Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid
Gelderland lag van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie. Te beginnen met de Operatie Market Garden in september 1944 en eindigend met de Duitse capitulatie in mei 1945. Grote delen van de provincie waren frontgebied, met evacuaties, onderwaterzettingen, verwoestingen en duizenden burgerdoden als gevolg. Alle Gelderse regio’s kregen in deze maanden met de oorlog te maken. Met Zeeland, Limburg en Noord-Brabant is Gelderland de provincie met de meeste oorlogsschade in Nederland.
In 2019 en 2020 is deze episode 75 jaar geleden. Met een programma boordevol tentoonstellingen, shows en luchtlandingen, bevrijdingsfestivals, herdenkingen en andere evenementen staan we stil bij de oorlog en vieren we in Gelderland dat we samen 75 jaar in vrijheid leven.

Lees meer over Gelderland Herdenkt op gelderlandherdenkt.nl.

Erwin Akkerman

Projectmanager

In mijn functie als projectmanager zoek ik steeds weer nieuwe kansen om de regio sterker op de kaart te zetten. Ik luister graag naar de wensen en behoeften van ondernemers en overheden. En bouw graag met elkaar aan mooie, nieuwe producten. Heldere doelen, zakelijke werkafspraken en gedegen planningen zijn voor mij basisvoorwaarden voor de uitvoering van mijn werk.

Gerelateerde berichten

 • CITYSTORE RIJK VAN NIJMEGEN OPENT DEUREN OP GROTE MARKT
  Persbericht

  CITYSTORE RIJK VAN NIJMEGEN OPENT DEUREN OP GROTE MARKT

 • Afsluiting project grensoverschrijdende samenwerking hanzesteden
  Nieuws

  Afsluiting project grensoverschrijdende samenwerking hanzesteden

 • 2,2 miljoen toeristen op de veluwe in 2022
  Feiten & Cijfers

  2,2 miljoen toeristen op de veluwe in 2022