Nieuws

Den Haag, Haarlem en Rotterdam maken kennis met Gelderse streken

Dat de Gelderse streken veel te bieden hebben en je er heerlijk kunt fietsen, dat weten veel mensen wel. Maar… is dat wel bij iedereen bekend in de Randstad? Daar gaat verandering in komen! De bewoners van Den Haag, Rotterdam en Haarlem worden namelijk de komende drie weken getrakteerd op ‘Gelderse streken’, die uiteraard in het teken staan van fietsen. Op 11 mei om 10.00 uur wordt op het Plein in Den Haag de campagne ‘Spring op de fiets in de Gelderse streken’ geopend door niemand minder dan Jochem van Gelder.

Virtual Reality fietstour
Heb je het over Gelderland, dan zijn wandelen en fietsen de populairste dagbestedingen. Niet voor niets, want hier maak je kennis met de prachtige natuur op de Veluwe en sprankelende steden zoals Arnhem en Nijmegen. En ontdek de talrijke kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek of laat je verrassen door Rivierenland waar je geniet van boomgaarden met vrolijk gekleurde bloesem in het voorjaar. Bewoners van de Randstad kunnen het allemaal ervaren en ze hoeven er bijna niets voor te doen. Want vanaf a.s. zaterdag brengen we de Gelderse streken naar ze toe en stappen ze met een Virtual Reality-bril op de fiets in Den Haag (11 en 12 mei), Rotterdam (18 en 19 mei) en Haarlem (25 en 26 mei). Spring op de fiets en ontdek al het moois van de Gelderse streken.

Spring op de fiets met Jochem van Gelder
De ‘Virtual Reality fietstour’ is voor iedereen, die meer wil zien van de Gelderse streken, gratis toegankelijk. In een glazen paviljoen staan verschillende fietsen op een statief. Je zit dus echt op een zadel, je hebt een stuur vast en je kunt fietsen. Alleen vooruit komen doe je niet, maar dat heb je niet door zodra je de VR-bril opzet. Vanaf dat moment lijkt het alsof je door de Gelderse streken fietst. En je wordt bijgestaan door niemand minder dan Jochem van Gelder. Deze bekende presentator is tijdens je ‘fietstocht’ jouw eigen reisgids. Hij geeft zaterdag 11 mei om 10.00 uur op het Plein het startsein in Den Haag.

Waarschuwingsborden
In Den Haag staan zelfs waarschuwingsborden voor overstekend Gelders wild in de binnenstad. De bewoners van de hofstad waren al bekend met de Haagse Reiger en wilde politici, maar borden van overstekende herten en Schotse hooglanders kennen ze nog niet in de stad. De waarschuwingsborden zijn een teaser voor deze campagne ter promotie van de mooie fietsroutes in de Gelderse streken. Wist je dat Gelderland meer dan 5.000 kilometer aan fietspad heeft? De campagne luidt dan ook: Spring op de fiets in de Gelderse streken!

Meer informatie
Voor meer informatie over de volledige planning van de ‘Virtual Reality fietstour’ in de genoemde steden kijk je op www.geldersestreken.nl/fietsen. De VR-video met Jochem van Gelder als reisgids is ook te bekijken via deze website. Er is zelfs een weekendje weg in de Gelderse streken te winnen.

Hester van Dalen

Campagne marketeer

De marketingwereld verandert continu, vooral online. Als campagne marketeer gaat mijn hart daarvan sneller kloppen! Kansen spotten om onze regio’s nog beter op de kaart te zetten, dat is waar ik energie van krijg. Teamspirit is voor mij erg belangrijk en successen mogen gevierd worden!

Gerelateerde berichten

  • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
    Nieuws

    Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’

  • Drukte weten? Drukte meten!
    Nieuws

    Drukte weten? Drukte meten!

  • BBB-Kamerlid Henk Vermeer neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst
    Nieuws

    BBB-Kamerlid Henk Vermeer neemt Toerisme Hartenkreet in ontvangst