Nieuws

De hoogtepunten van het VeluweCongres 2019

Vandaag vond de vierde editie van het VeluweCongres plaats in Van der Valk Hotel Apeldoorn. Circa 250 Veluwepartners zijn hier samengekomen voor kennisuitwisseling en netwerken, via workshops en presentaties. Onze partners zijn bijgepraat over de laatste stand van zaken over de Veluwe ambities en de verschillende programma’s en projecten waaronder; het Routebureau Veluwe, recreatiezonering, Vitale Vakantieparken, recreatieve bebording en de marketingactiviteiten.

Omroep Gelderland start serie

Omroep Gelderland was er ook bij en zij kondigde aan met een serie te starten over de samenwerking ‘Veluweop1’. In deze serie wil Omroep Gelderland laten zien hoe bewoners, ondernemers en gebruikers van de Veluwe omgaan met de toeristische aantrekkingskracht van hun omgeving. Wat betekent het toerisme voor hen en zijn alle partijen blij met de toeristische ontwikkelingen ,of zijn er ook nadelen? Kortom wat betekent de samenwerking ‘Veluweop1’ voor de verschillende partijen op de Veluwe en wat merken zij daarvan in het dagelijks leven? De serie verschijnt in het najaar van 2019.

Ambities en thema’s

De VeluweAlliantie heeft de ambitie uitgesproken om komende zomer wederom buitenvoorstellingen van de natuurfilm WILD te organiseren. Ook is er komend jaar aandacht voor de herfstevenementen en -activiteiten en het thema ´wild´. Eind maart volgt een aparte VeluweTaste bijeenkomst in Van der Valk Hotel Harderwijk. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via veluweop1.nl.

Kennisdeling via workshops en presentaties

In de workshops werden thema’s uitgediept zoals: gastheerschap, financieringsstructuren, de landschapsbiografie van de Veluwe, biodiversiteit en het internationale toerisme. De plenaire lezingen kwamen dit jaar van Tanja Roeleveld, programmamanager Duurzaam & Betrokken Ondernemen, Landal GreenParks over het thema duurzaamheid en Herre Dijkema, directeur VisitVeluwe over Perspectief 2030; een nieuwe visie op het toerisme in Nederland.

Wat is het VeluweCongres?

Het VeluweCongres wordt jaarlijks georganiseerd door de VeluweAlliantie en VisitVeluwe. Tijdens het congres komen alle samenwerkende partners van de Veluwe samen voor kennisuitwisseling en netwerken: grondeigenaren, recreatieondernemers, grote attracties en overheden, zoals de provincie en de 21 Veluwse gemeenten.

De vijfde editie van het VeluweCongres staat op 12 maart 2020 gepland, zet hem alvast in je agenda!

Herre Dijkema

Directeur

Lang is toerisme bekeken vanuit de bijdrage die het levert aan de (regionale) economie. Gelukkig ziet men inmiddels dat toerisme ook bijdraagt aan werkgelegenheid, leefbaarheid, mobiliteit en duurzaamheid: bezoekers kunnen ervoor zorgen dat een winkel openblijft in het dorp of er werkgelegenheid is in de regio. Toerisme is dus een belangrijk middel om regionale doelen te bereiken en dat lukt alleen als bedrijven, overheden en wij samenwerken aan een sterk imago van de regio’s en een match maken tussen de vraag van de bezoekers en het toeristisch aanbod. Ik verbind daarbij het belang van partijen aan regionale doelen, ondersteun en adviseer partners met de kennis die wij bezitten.

Gerelateerde berichten

  • PERSBERICHT: Gelderland deze zomer weer populair bij binnen- en buitenlandse toerist

    PERSBERICHT: Gelderland deze zomer weer populair bij binnen- en buitenlandse toerist

  • Zomerprognose 2024 voor Veluwe, Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen

    Zomerprognose 2024 voor Veluwe, Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen

  • BEZOEK AAN GELDERLAND STIJGT EERSTE KWARTAAL MET 6 PROCENT

    BEZOEK AAN GELDERLAND STIJGT EERSTE KWARTAAL MET 6 PROCENT