Nieuws

Ambassadeurs van de regio spijkeren kennis bij op jaarlijkse Ambassadeursdag

Met Pasen start het toeristisch seizoen weer. In voorbereiding hierop hebben op 20 maart meer dan 200 front-office medewerkers hun kennis van de regio, tijdens de jaarlijkse Ambassadeursdag van Regio Arnhem Nijmegen en VisitVeluwe bijgespijkerd. In het Safari Meeting Centre van Koninklijke Burgers’ Zoo zijn zij helemaal bijgepraat over (het laatste nieuws van) de regionale musea, de attracties en de highlights voor het komende seizoen.

Front-office medewerkers van hotels, attracties, vakantieparken en andere toeristische ondernemingen, zijn niet alleen het visitekaartje van de eigen organisatie maar ook van de regio. Regio Arnhem Nijmegen en Visit Veluwe helpen hen beter voor te bereiden op de opening van het toeristisch seizoen en bieden handvatten om toeristische vragen aan de balie te beantwoorden. Op deze manier worden de front-officemedewerkers ambassadeurs van de regio. Door middel van speeddates en presentaties konden zij kennismaken met (het laatste nieuws van) belangrijke attracties en musea en de naderende highlights.

Tijdens de presentatie over de Vlaamse markt kregen de ambassadeurs praktische tips hoe om te gaan met het groeiende aantal Vlaamse gasten. Ze kwamen meer te weten over interesses en gebruiken van de Belgen en kregen tips hoe je de Vlaamse gast het beste kan ontvangen.

Dienke Geurtz van De Spelerij heeft een waardevolle dag beleefd: “Als je geïnformeerd bent kun je goede informatie geven over het gebied en over attracties voor een gastvrij ontvangst.”

Ester Nootenboom van Landal Heihaas heeft kennis gemaakt met nieuwe trekpleisters: “Deze dag is heel interessant voor mij omdat het naast een feest van herkenning ook veel kansen biedt voor nieuwe ontmoetingen. Juist het één op één contact met de attracties en de locaties die je nog niet kent zijn heel waardevol.”

Bezoek Mangrove

Om de dag compleet te maken bezochten de ambassadeurs, de in juli 2017 geopende, Mangrove van Burgers’ Zoo. Deze grootste overdekte mangrove in een dierenpark ter wereld, wordt ook wel een stukje ‘betoverend Belize, maar dan in Arnhem’ genoemd. Burgers’ Mangrove vormt op zichzelf een ambassadeur voor de pracht en diversiteit van de dieren en planten, die in het natuurgebied in Belize leven.

Ambassadeurspas

Met de na afloop van de dag ontvangen ambassadeurspas, krijgen de ambassadeurs gedurende het jaar toegang tot een groot aantal toeristisch-recreatieve bedrijven in de regio. Zo kunnen zij op basis van zelf opgedane kennis en ervaring, de gasten in hun bedrijf nog deskundiger informeren over de toeristische mogelijkheden in de omgeving.

Marjolein van Doorne

Marketing manager

Ik geloof dat je samen meer bereikt dan alleen. Als marketing manager werk ik dagelijks met ons marketing team aan het op de kaart zetten van onze prachtige regio’s bij (potentiële) bezoekers. Kennis en kunde van de markt, de bezoeker en het marketingvak zijn mijn basis.

Gerelateerde berichten

 • Meer toeristen uit de buurlanden
  Nieuws

  Meer toeristen uit de buurlanden

 • Update kerncijfers Veluwe
  Nieuws

  Update kerncijfers Veluwe

 • Zakelijke themacampagne Veluwe bereikt ruim 1,6 miljoen mensen
  Nieuws

  Zakelijke themacampagne Veluwe bereikt ruim 1,6 miljoen mensen