Nieuws

Aanbesteding muurschilderingen van start

Begin juli jl. is de nieuwe internationale Hanzesteden Fietsroute gelanceerd. De route start in Neuss (Duitsland) en voert via 12 andere Hanzesteden naar Harderwijk. De 450 kilometer lange fietsroute is onderdeel van het INTERREG-V-project ‚ÄúGrensoverschrijdende samenwerking: Hanzesteden – toen en nu”, dat mogelijk wordt gemaakt door het INTERREG-programma Deutschland-Nederland. Niet alleen het grensoverschrijdende karakter maakt de route uniek, maar ook de belevingen die aan de route worden gekoppeld maken het steeds meer de moeite waard om op pad te gaan langs de Hanzesteden.

In het kader van dit project is een openbare aanbesteding uitgeschreven voor het maken van muurschilderingen in de 10 Nederlandse en 4 Duitse projectpartnergemeenten. De aanbestedingsdocumenten vind je hier. De deadline voor het indienen van een offerte loopt af op 20 augustus 2021. Alle creatievelingen die de grootste serie muurschilderingen van Europa willen realiseren worden uitgenodigd om hier op in te schrijven!

Het project biedt ook kansen voor productontwikkeling door ondernemers (accommodaties, horeca en andere toeristische bedrijven) en andere instellingen in het toerisme om nieuwe Hanzeproducten te ontwikkelen. Daarvoor is subsidie beschikbaar. Wil je daar meer over weten? Klik hier.

Gerelateerde berichten

 • The Times roept Nijmegen uit tot duurzame bestemming
  Nieuws

  The Times roept Nijmegen uit tot duurzame bestemming

 • Start 15-daagse Duitsland-booster voor toeristische ondernemers
  Nieuws

  Start 15-daagse Duitsland-booster voor toeristische ondernemers

 • Toerisme in Gelderland bijna terug op pre-corona niveau

  Toerisme in Gelderland bijna terug op pre-corona niveau