project

Routebureau Veluwe

Project van 1 januari 2021 t/m 31 december 2021

Routebureau Veluwe
Het Routebureau Veluwe is er namens de 21 Veluwse gemeenten om als netwerkorganisatie de Veluwse recreatieve routestructuren te beheren en ontwikkelen. Naast het beheren van het Veluwse fietsnetwerk houdt het routebureau zich namelijk ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw Veluws wandelnetwerk, ruiter- en mennetwerk en de ontwikkeling van mountainbikeroutes op de Veluwe en in de randgemeenten.

De beste beleving mét behoud van de natuur
Bij al onze netwerken staat de beleving voor de gebruiker in combinatie met het behoud van onze natuur voorop. Dit behoud realiseren wij niet alleen door rekening te houden met de ontwerpen van onze routenetwerken aan de hand van de Veluwse Recreatiezonering, ook bij de materiaalkeuze van de bebording (BioPanel) en palen kiezen wij voor duurzaamheid.

Naar één netwerkidentiteit
In de huidige situatie zijn er ontelbaar veel varianten panelen en bebording te vinden op de Veluwe. Dit is niet vreemd, omdat het eerder nooit centraal is opgepakt. Wij ontwikkelen een ‘Middelenhandboek’ waarin de routenetwerken in één stijl worden gebracht. Hierbij wordt vanzelfsprekend nog altijd onderscheid gemaakt in de type activiteit, maar is de werking en stijl van de netwerken herkenbaar. Deze stijl komt uiteindelijk terug in onze routeproducten, online omgeving, cartografie, informatiepanelen en bebording. In het onderstaande figuur staan de stijlen per netwerk zoals deze op dit moment zijn gevormd.

Meer informatie over het Routebureau Veluwe? Ga naar routebureauveluwe.nl.

Yorick Klein Bruinink

Route marketeer

Routes zijn de verbindende schakel tussen al het moois dat onze regio te bieden heeft. Als Route marketeer sta ik voor praktische producten waarmee bezoekers gemakkelijk op pad kunnen om onze regio in al haar facetten te beleven. Hierbij zet ik in op producten die voor zowel gebruiker als toeristisch ondernemer interessant zijn én dat is niet voor niets: jaarlijks maken Nederlanders ruim 634 miljoen recreatieve fiets- of wandeltochten! Hoe gaaf is het om daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen?