Nieuws

Samenwerking tussen restaurateurs en Veluwse streekproducten

Wij maken ons sterk om de veelzijdigheid van de streekproducten meer bekendheid te geven. Ondernemers die een Erkend Veluws Streekproduct in hun gerechten verwerken, leveren een bijdrage aan de Veluwse economie en het behoud van het mooie Veluwse landschap. Samen met het Toeristisch Platform Apeldoorn en Stichting Erkend Veluws Streekproduct willen we restaurateurs inspireren om streekproducten op de kaart op te nemen.

Op woensdag 13 november konden chef-koks de producenten van Veluwse streekproducten ontmoeten op het evenement ‘VeluweTaste tijdens Spirit of Winter’ bij Paleis Het Loo. Tijdens deze culinaire proefbeurs kon kennis gemaakt worden met het verhaal van, en natuurlijk de smaak van de Veluwse producten. Ruim zeventig deelnemers hebben flink geproefd en gegeten.

Het evenement gaf hiermee handvaten over hoe de producten van boer naar dinertafel gebracht kunnen worden en bood inspiratie voor het koken met streekproducten.

Wij werken samen met het Toeristisch Platform Apeldoorn en Stichting Erkend Veluws Streekproduct. 

Wat is een Erkend Veluws Streekproduct? 

Op en rond de Veluwe worden veel streekproducten gemaakt. Er is een speciaal keurmerk ontwikkeld voor Veluwse streekproducten, dat consumenten garandeert dat een product en de grondstoffen ervan daadwerkelijk van de Veluwe afkomstig zijn en dat de verwerking ervan ook op de Veluwe heeft plaatsgevonden. Zo leveren de producenten een bijdrage aan de kwaliteit van het landschap.

Bekijk hier het overzicht van Erkend Veluwse Streekproducten

Gerelateerde berichten

  • Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet
    Nieuws

    Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet

  • Nieuwe drukwerken in 2024
    Nieuws

    Nieuwe drukwerken in 2024

  • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
    Nieuws

    Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’