Nieuws

Veluwse geschiedenis beleven met Go Veluwe

De Go Veluwe App is vanaf 16 mei officieel beschikbaar. Met deze outdoor adventure game ontdekken kinderen (en hun ouders) op een sportieve manier de grote en kleine geheimen van de Veluwe. Met Go Veluwe fiets je binnen een routegame naar verschillende gamelocaties waar je actief aan de slag kunt. In elke routegame is de hoofdpersoon een kind dat in de tijdmachine van Go Veluwe per ongeluk vanuit het verleden naar het heden is geteleporteerd. In Apeldoorn is dat bijvoorbeeld Koningin Wilhelmina, die als de tienjarige Wilhelmientje in de game samen met jou en haar paard Woyko op avontuur gaat langs de geheime plekjes uit haar jeugd. De eerste routegame start op het Stationsplein van Apeldoorn en wordt per fiets afgelegd. Deze route is 19 kilometer om aan te komen op het laatste punt in Assel.

Sportief dagje uit in het Veluws verleden
De app is gratis te downloaden voor zowel Android als iPhones. Binnen de app is een routegame te kiezen. Go Veluwe is daarmee een nieuw platform voor verschillende avonturen. Het eerste avontuur staat vanaf 16 mei klaar om te beleven en intussen wordt gewerkt aan meer routes op de Veluwe. Gemeenten en andere Veluwse organisaties die op dezelfde manier hun ‘geheimen’ willen laten ontsluiten, kunnen contact opnemen met de ontwikkelaar om de mogelijkheden te onderzoeken.

Go Veluwe als prijswinnaar
Go Veluwe is bedacht en ontwikkeld door Mathanje Huisman. Deze outdoor adventure game is één van de prijswinnende plannen van Prijsvraag de Veluwe, uitgereikt door de provincie Gelderland in december 2017. Mathanje werd geïnspireerd tijdens het fietsen op de Veluwe met haar gezin. Zij besefte zich dat er een schat aan historische verhalen wacht om opnieuw verteld en beleefd te worden. Door gebruik te maken van een game met Augmented Reality en audiotours als toevoeging aan de omgeving, worden spannende en educatieve verhalen verteld. De geschiedenis blijft hierdoor levend en wordt leuk en leerzaam voor kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s!

Bastiaan Overeem

Programma manager

Als Programma manager werk ik graag samen met partners die vooruit willen met de Veluwe. Mijn keuzes kenmerken zich door niet de gebaande paden te bewandelen. Ik hou van uitdaging, ondernemerschap en creativiteit. Ik krijg energie van niets iets maken, samen doelen realiseren en samen successen vieren.

Gerelateerde berichten

 • Het Nederlands Bakkerijmuseum is verkozen tot leukste uitje van Gelderland
  Nieuws

  Het Nederlands Bakkerijmuseum is verkozen tot leukste uitje van Gelderland

 • Algemeen directeur Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen reageert op het coalitieakkoord
  Nieuws

  Algemeen directeur Herre Dijkema van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen reageert op het coalitieakkoord

 • Leerzame eerste ontmoeting Duitse Hanzesteden
  Nieuws

  Leerzame eerste ontmoeting Duitse Hanzesteden

Volg ons

Via LinkedIn