Nieuws

Subsidies voor Duitstalige content

Vanuit Euregio is er een mogelijkheid voor toeristische ondernemers om subsidie te ontvangen voor het laten ontwikkelen van Duitstalige content. Dit kan je helpen om de Duitse gast te bereiken en te ontvangen na de coronacrisis. Je kunt een aanvraag indienen voor een bedrag van maximaal € 1000,-, waarover je 50% subsidie ontvangt.

Welke diensten komen in aanmerking voor deze grensoverschrijdende subsidie van Euregio?

Er zijn allerlei diensten mogelijk. Belangrijk is dat de dienst te maken heeft met de online kwaliteitsverbetering van het MKB om de Duitstalige gast beter te kunnen bereiken en ontvangen. Denk daarbij aan:

 1. Vertaalkosten (bewijs = Duitse teksten)
 2. Duitse (journalistieke) geredigeerde teksten (bewijs = Duitse teksten)
 3. Duitse SEO-teksten (bewijs = Duitse teksten)
 4. Advies en/of pilot Duitse marktbenadering (advies en/of campagne bijvoegen)
 5. Kosten webbouwer Duitse taalversie (incl. bewijs plaatsing bijgaand INTERREG-logo op homepagina en screenshot van logo op site met de tekst: Unterstützt durch i.c.m. het INTERREG-Logo)
 6. Kosten Duitse persbewerking (bewijs = Duits persbericht met eventuele verschenen artikelen/resultaten)
 7. Externe kosten voor inrichten van Duitstalige accounts op bijv. holidaycheck.de, tripadvisor.de, camping.info/de of pincamp.de.

Hier vind je de lijst met dienstverleners die je voor bovenstaande diensten kunt benaderen. Voor de vertaling en het schrijven van Duitse teksten en persbewerking, dien je een van de eerste drie genoemde aanbieders te benaderen (Web&Taal, Wortreich en Mediamixx). Als je contact opneemt, vermeld dan dat het gaat om diensten die via de Euregio / GTI 2-project komen en via Euregio afgerekend worden (tot maximaal € 1.000,- incl. BTW).

Hoe werkt de regeling?

De facturen van de dienstleverancier (vertaalbureau, tekstschrijver, webbouwer, marketingbureau, e.d.) moeten rechtstreeks door Euregio betaald worden (na bewijs van levering van de dienst: zie a t/m g). De eventuele meerkosten dienen jullie rechtstreeks aan de leverancier te voldoen. Het totaal aan nota’s per bedrijf via Euregio bedraagt maximaal € 1.000,- incl. BTW of MWS (Mehrwertsteuer). Omdat het Euregio-kantoor in Duitsland staat, dienen zij daar belasting af te dragen. Dit betekent dat zij van Duitse leveranciers een nota incl. 19% MWS (=BTW) krijgen en bij een Nederlands bedrijf een factuur zonder BTW. Die wordt namelijk verlegd en de 19% MWS dragen ze in Duitsland af. In dat geval bedraagt het maximale bedrag € 840,- excl. 19% MWS.

De dienstleverancier mag de factuur rechtstreeks met bewijslast aan Euregio sturen. Graag vooraf wel even bericht aan de heer Edwin Kok welke facturen komen met welke geleverde dienst. Hiervoor graag bijgevoegd Wordbestand gebruiken. Als daarnaast nog het bewijs wordt bijgevoegd dat de dienst geleverd is, betalen zij de factuur aan de dienstverlener en krijgen jullie een betalingsverzoek van hen om 50% van het totaalbedrag incl. BTW over te maken. Bij maximaal gebruik van de regeling dus € 500,-.

Neem voor vragen gerust even contact op!

Gerelateerde berichten

 • Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet
  Nieuws

  Lancering Veluwse Hanzestories – Een tijdreis op de fiets en te voet

 • Nieuwe drukwerken in 2024
  Nieuws

  Nieuwe drukwerken in 2024

 • Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’
  Nieuws

  Aftrap Gelderse streken campagne 2024 ‘Hier beginnen je mooiste verhalen’